1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

iPhone 16 ще има допълнителен бутон? Ето защо е необходим

iPhone 16 ще има допълнителен бутон? Ето защо е необходим

Вътрешна информация от компанията назовава дори името на бутона

Още не сме се нарадвали на iPhone 15 и вече пазарите говорят за следващата версия iPhone 16, който трябва да се появи през следващата година. Изненадата е, че той може да се окаже с повече бутони и да бъде много полезен.

Снимка: Reuters

Според докладите, iPhone 16 ще има допълнителен бутон, който вътрешно в компанията се нарича бутон „Capture“ и целта му все още е мистериозна.

Предполага се, че бутонът може да бъде персонализиран, като бутона за действие на серията iPhone 15. Но също така може да бъде полезен, ако Apple реши да му даде някои специални функции.

Това е така, защото бутонът за заснемане трябва да бъде поставен по-ниско от дясната страна на рамката в сравнение с бутона за режим на готовност/захранване. Това ще позволи новият бутон да бъде по-достъпен при използване на iPhone с една ръка.

Когато става въпрос за името „Capture“, то предполага, че това може да е функционален бутон на камерата. Или може да се използва за създаване на екранна снимка.

Снимка: Reuters

Според китайския информатор Instant Digital, Apple планира да премести mmWave антената от лявата страна на iPhone 16, за да направи място за новия бутон.

В допълнение към добавянето на нов бутон, Apple планира да запази клавиша за действие, но според съобщенията ще промени неговия дизайн.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии