1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Мистериозната причина защо времето в рекламите на Apple винаги е 9:41 ч.

Мистериозната причина защо времето в рекламите на Apple винаги е 9:41 ч.

За всичко в Apple си има причина

За всичко в Apple си има причина. И това включва дори времето, показано на устройствата в рекламните материали.

Снимка: Apple
9:41 – можете да видите този час в различни телевизонни и печатни реклами и дори на уебсайта на Apple. Обяснението е просто: Точно по това време Стив Джобс обявява първия iPhone през 2007 г. около 42 минути след основната си реч той казва: "Днес Apple ще преоткрие телефона."

Първата снимка на iPhone, която показва 9:42, изскача на екрана зад него на това паметно събитие. Но всичко това се променя през 2010 г., когато е пуснат първият iPad, който показва различно време: 9:41.

Ако проверите сайта на Apple в момента, времето, зададено на устройствата, винаги е 9:41. И не само на iPhone. Mac също. Дори iPad в рекламата на iPad Air 2, която пуснаха миналия месец, показва 9:41 ч.

Но защо времето се променя? Всичко е много просто, според бившия шеф на iOS Скот Форстал, който случайно разкри тайната.

Снимка: Getty Images

„Ние проектираме цялата презентация, така че голямото разкриване на продукта да се случи около 40 минути след началото на събитието “, каза Форстал. „Когато голямото изображение на продукта се появи на екрана, искаме показаното време да е близко до действителното време на часовниците на публиката. Но знаем, че няма да бъде точно 40 минути, а плюс 1 или 2 минути повече.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии