1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Готови за по-малко от 24 часа: В Япония продават 3D принтирани къщи на цената на кола

Те отговарят на японските стандарти за земетресения и европейските стандарти за изолация

Японската компания Serendix Partners привлече вниманието с концепцията си за сферични къщи, отпечатани на 3D принтер, пише Japan Today. Те не само имат стилен, футуристичен вид, но Serendix иска да бъдат на достатъчно ниска цена, за да може покупката на 3D отпечатани къщи да бъде сравнима с тази на нов автомобил.

Компанията постигна целта си да построи 3D-отпечатана къща за по-малко от 24 часа. Строежът се извършва във фабриката на Hyakunen Jutaku, компания за жилищна архитектура и строителство в град Комаки. С помощта на своите местни и чуждестранни партньори Serendix успя да отпечата 20-метровия стоманобетонен скелет на къщата, като сглобяването на елементите отне само три часа. От началото до края построяването на къщата е отнело 23 часа и 12 минути, като според компанията тя отговаря на японските стандарти за земетресения и европейските стандарти за изолация. 

Създателите също така съобщават, че значителна част от общото време за строителство е била изразходвана за нанасяне на боя върху екстериора на къщата и че напредъкът и  по-голямата автоматизация на този етап, както и фината настройка на целия процес, биха могли да направят общото време за производство още по-кратко.

Serendix нарича 3D-принтираната къща Sphere, а първоначалните продажби се планират да са за използване като къмпинг кабини, ваканционни жилища и убежища за преместване при бедствия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии