1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Телекомуникациите в Газа са напълно спрени

Телекомуникациите в Газа са напълно спрени

Връзките с външния свят бяха възможни със сателитни мобилни телефони

Според Палестинската телекомуникационна компания и ръководителя на агенцията на ООН за палестинските бежанци интернет и мобилните услуги в ивицата Газа са напълно спрени поради липса на гориво в блокирания анклав, съобщава Daily Sabah. 

"Газа отново е в пълно комуникационно затъмнение и ... това е така, защото няма гориво", заяви ръководителят на UNRWA Филип Лазарини на пресконференция в Женева.

Палестинската телекомуникационна компания потвърди спирането в изявление до медиите. Комуникационните мрежи в обсадената крайбрежна зона неколкократно се сриваха, откакто Израел започна въздушни и наземни удари.

Връзките с външния свят бяха възможни със сателитни мобилни телефони и понякога от високи сгради в южната част на Ивицата Газа с израелски SIM карти.

През октомври Газа беше почти напълно затъмнена след засилени израелски въздушни атаки, които според палестинските доставчици на телекомуникационни услуги са извадили от строя комуникационните линии и кули. 

Милиардерът предприемач Елон Мъск отправи предложение за осигуряване на интернет поддръжка на засегнатата от войната ивица Газа, след като израелската военна операция доведе до пълно спиране на комуникационните мрежи.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии