Тайнствен клиент плаща 135 млн. долара. на израелска компания да построи завод за муниции

Тайнствен клиент плаща 135 млн. долара. на израелска компания да построи завод за муниции

Израелските отбранителни компании отбелязаха рекордни продажби миналата година

Elbit Systems, една от трите най-големи отбранителни компании в Израел, обяви, че е получила договор на стойност 135 млн. долара за създаване на фабрика за артилерийски боеприпаси за международен клиент. „Договорът ще бъде изпълнен за период от две години“, казаха от компанията., съобщава Jerusalem Post. 

Снимка: Ройтерс

Това се случва, след като шведското дъщерно дружество на компанията получи договор на стойност 170 млн. долара, за да стане „интеграционен партньор“ за програмата за цифровизация на шведската армия. Новият договор ще „използва значителните технически и оперативни познания, натрупани от Elbit Systems, както и десетилетия опит в производството на боеприпаси. Elbit Systems изгражда и експлоатира фабрики за боеприпаси и производствени линии в множество обекти“, каза компанията. 

„Има нарастващо търсене от страна на правителства по света, които се интересуват от подобряване на своите суверенни възможности за производство на боеприпаси. Подкрепата на нашите клиенти и споделянето на нашия опит с международни партньори е ключов елемент от нашата мултинационална глобална стратегия за растеж в допълнение към нашите текущи инвестиции в да разширим собствените си производствени възможности“, каза Йехуда (Уди) Веред, генерален мениджър на Elbit Systems Land.

Снимка: Reuters

Значението на доставките на боеприпаси
Доставките на боеприпаси стават все по-важни след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. Това е особено вярно по отношение на 155-милиметровите боеприпаси. Elbit казва, че техният „опит обхваща целия продуктов цикъл, от проектирането до производството, както и поддръжката и поддръжката след продажбата“. 

Израелските отбранителни компании отбелязаха рекордни продажби миналата година. Започналата на 7 октомври война обаче като цяло засенчи част от работата на компаниите. 

Mepro Light обяви миналата седмица, че е получила договор за десетки хиляди MEPRO MOR мерници, които да бъдат продадени на южноамериканска страна. Компанията, член на SK Group (основана от Сами Кацав), се описва като „водещ производител на електрооптични системи, термично и оборудване за нощно виждане, както и самосветещи мерници за военни, правоприлагащи и цивилни приложения.” 

Снимка: bTV

MEPRO MOR „ефективно отговарят на три отделни нужди в рамките на един-единствен, усъвършенстван продукт – функциониращ като безбатериен пасивен рефлекторен мерник, видим показалец и невидим IR показалец. Следователно, това усъвършенствано решение води до значителни спестявания на разходи, обгръщайки оперативни разходи и разходи за поддръжка, които иначе биха били направени при разполагането на три отделни мерника. Освен това мерниците MEPRO MOR подобряват гъвкавостта на мисията, като допълнително повишават нейната полезност и адаптивност.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст