1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

След McDonald's: И Burger King в Индия премахва доматите от менюто си

Свят

Инфлацията на храните в Индия достигна най-високата си стойност от януари 2020 г.

Burger King съобщи, че е премахнал доматите от менюто си в индийските магазини след рязкото покачване на цените, съобщава BBC.

Веригата за бързо хранене заяви, че е взела решението поради "непредвидими условия за качеството и доставките на доматите". 

Веригата за бургери е втората в страната след McDonald's, която премахва продукта от менюто си. Експертите казват, че щетите по реколтата поради лошите метеорологични условия са причинили недостиг на пазара.

По-рано тази седмица американската верига за сандвичи Subway също премахна доматите от менютата си, тъй като инфлацията на храните в Индия достигна най-високата си стойност от януари 2020 г., съобщава Reuters.

Цените на основните продукти скочиха рязко в Индия през последните месеци, като доматите достигнаха връх от 250 рупии (3 долара) за килограм през юли, тъй като мусонните дъждове прекъснаха реколтата и веригите за доставки. 

Оттогава цените на доматите паднаха, но по-рано този месец Индия започна да ги внася от съседен Непал, за да се справи с кризата с доставките.

Те се продават на 50 рупии (0,60 долара) за килограм в столицата Делхи и северните щати Раджастан и Утар Прадеш.

Хранителната верига заяви, че нейният индийски франчайзополучател следва "много високи стандарти за качество" и че доматите скоро ще се върнат в менюто. „Дотогава молим за вашето търпение и разбиране“, се казва в съобщението. 

Миналия месец McDonald's също премахна доматите от повечето си магазини в Северна и Източна Индия.

Гигантът за бързо хранене отдаде решението на опасения за качеството, а не на скока на цените.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии