1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Жената на Бъфет отказа да си купи кафе за 4 долара, било скъпо

Блясък

Астрид Бъфет притежава повече от 115 млрд. долара

Съпругата на легендарния инвеститор Уорън Бъфет е била чута по време на годишния „летен лагер на милиардерите“ на Allen & Co да се оплаква на служител на курорта, че трябва да плати 4 долара за чаша кафе.

Астрид Бъфет, чийто съпруг е 92-годишният председател на Berkshire Hathaway, притежава повече от 115 млрд. долара според Forbes, е казала, че на същата цена „може да си купи половин килограм кафе“, казва New York Post.

Въпреки богатството си Уорън Бъфет също си спечели репутацията на пестелив човек, живеейки в същата къща в Омаха, Небраска, която купува за 31 500 долара през 1958 г. Според изданието хоби на милиардера е да изрязва купони, купува повредени от градушка коли с отстъпка и да обядва в McDonald’s.

Според The Post 4 долара е най-евтинoто кафе, в луксозния курорт, където се провежда събитието - „Сън Вали“ в Айдахо.

Снимка: Getty Images

Чаша от студената напитка започва от 5,50 долара, докато предлаганите по-луксозни специални напитки, които включват двойно еспресо с тъмен шоколад, лют червен пипер, канела, индийско орехче и мляко на пара, струват до 6 долара.

Уорън Бъфет и Астрид Менкс се ожениха през 2006 г., когато той беше на 76, а тя на 60. Двойката започва да се среща десетилетия по-рано, докато Бъфет все още е женен за първата си съпруга Сюзън Томпсън.

Според медиите Томпсън, която почина през 2004 г., е била наясно с връзката им и е дала благословията си.

Повече за историята на Уорън Бъфет и как става един от най-богатите хора в света:

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии