1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

САЩ ще подложи на проверка сделките на Мъск, включително за Twitter

Свят

Припомняме, че Мъск каза, че ще се оттегли от сделката за закупуване на Twitter през май

Представители на администрацията на Байдън обсъждат дали САЩ трябва да подложи някои от начинанията на Илон Мъск на национална проверка, като това включва и сделката за Twitter и сателитната мрежа Starlink на SpaceX, съобщи Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на SpaceX се обърна към Twitter, за да обяви предложения за прекратяване на войната на Русия в Украйна и също така каза, че SpaceX не може безкрайно да финансира своята интернет услуга Starlink в Украйна. По-късно той се отказа и каза, че ще продължи да поема разходите по услугата.

Снимка: Reuters

Дискусиите за преразглеждане на начинанията на Мъск са на ранен етап, казват източниците на Bloomberg, добавяйки, че служители в правителството на САЩ разглеждат с какви инструменти биха позволили на федералното правителство да преразгледа начинанията на Мъск.

Една от възможностите е чрез закона, управляващ Комитета за чуждестранни инвестиции в САЩ (CFIUS), който е към Министерството на финансите на САЩ. Ако се оповава на този закон страната може да предизвика преглед на чуждестранните инвеститори в консорциума на Мъск. Групата включва инвеститора от Саудитска Арабия принц Алуалид бин Талал и Binance, която е основана в Шанхай.

Говорител на Министерството на финансите на САЩ каза, че CFIUS не коментира публично транзакции, които може или не може да преглежда.

Снимка: Reuters

, твърдейки, че компанията е скрила от него броя на ботовете и спам акаунтите в платформата на социалните медии, което постави началото на поредица от съдебни дела между двете страни.

По-рано този месец Мъск промени курса и каза, че ще продължи със сделката при първоначалните условия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии