1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Работа и училище от вкъщи: Проливни дъждове наводниха Дубай (ВИДЕО)

Свят

Шейх Хамдан бин Мохамед, престолонаследник на Дубай, е разпоредил на държавните служители на емирството да работят дистанционно заради очакваното време

Правителството призова компаниите от частния сектор да позволят гъвкаво работно време в понеделник, когато в цялата страна има предупреждения за влошаване на времето, съобщава thenationalnews.com.  

В ОАЕ се очакват проливни дъждове, гръмотевици и силни ветрове, а обществеността е призована да бъде нащрек за предстоящите "опасни" метеорологични условия.

В неделя Министерството на човешките ресурси призова работодателите да предприемат действия за осигуряване на безопасността на работниците. 

"Министерството на човешките ресурси призовава компаниите от частния сектор в ОАЕ да прилагат гъвкави схеми на работа в понеделник, 12 февруари, предвид очакваното време", заявиха от ведомството. 

"Необходимо е компаниите да предприемат необходимите мерки, за да гарантират, че работата на открито, ако е необходимо да се възобнови, е в съответствие с изискванията за здравословни и безопасни условия на труд. 

"Дружествата също така трябва да осигурят здравето и безопасността на работниците, които пътуват до и от работните места на открито."

Националният център по метеорология заяви, че през следващите дни скоростта на вятъра може да достигне 70 км/ч, което ще донесе прашни и пясъчни бури.

Органът за знания и човешко развитие - регулаторният орган за частното образование в Дубай - призова училищата и университетите да осигурят дистанционно обучение в понеделник с оглед на нестабилното време. 

"Предвид прогнозите за непредсказуемо време молим всички частни училища, детски градини и университети в Дубай да проявят гъвкавост, като се съобразяват с нуждите на родителите, персонала и учениците, и да предоставят възможност за дистанционно обучение в понеделник, 12 февруари. Останете в безопасност всички", пише органът в X в събота.

Органът за частно образование в Шарджа заяви, че дистанционното обучение ще бъде прието във "всички образователни институции " в емирството в понеделник като предпазна мярка.

В неделя градската управа на Шарджа обяви временното затваряне на всички паркове в града поради бурното време. Органът заяви, че зелените площи ще бъдат отворени отново за обществеността, когато условията се стабилизират. 

Общината подчерта, че работните ѝ екипи са подготвени за неспокойното време и са осигурили над 175 цистерни и 120 помпени станции в различни региони за разчистване на излишната вода.

Шейх Хамдан бин Мохамед, престолонаследник на Дубай, е разпоредил  на държавните служители на емирството да работят дистанционно в понеделник заради очакваното време.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии