По-добре да изядете два бургера, отколкото бургер с пържени картофки, но защо?

По-добре да изядете два бургера, отколкото бургер с пържени картофки, но защо?

Ето какво сочи проучване

 

Диетологът Емили Фийлд казва, че е по-добре да смените пържените картофи с втори хамбургер. Тоест е по-добре да изядете два бургера, отколкото един с картофки. В този смисъл експертът подчертава дългосрочните ефекти от консумацията на този вид храна, като се има предвид как ще се почувствате след хранене и как това ще повлияе на тялото и настроението ви, пише Business Insider.

Въпреки че хамбургерът и пържените картофи съдържат приблизително еднакво количество калории, идеята не е просто да гледате калориите, а да изберете по-хранителни опции. Както посочва Фийлд, получавате мазнини и въглехидрати с пържени картофи, но им липсват допълнителните хранителни вещества, които човек може да получи, ако избере втори бургер.

„Като замените пържени картофи с втори бургер, вие почти удвоявате приема на протеини и намалявате количеството мазнини и въглехидрати, които ядете“, се казва в доклада. „Като се има предвид, че бързото хранене вече е с високо съдържание на мазнини и въглехидрати и сравнително ниско съдържание на протеини, тази проста промяна може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната ви захар.“

Ако погледнем McDonald’s, ще видим, че обикновен хамбургер от ресторанта има 12 грама протеин, 10 грама мазнини, 29 грама въглехидрати с 250 калории. Пържените картофи на веригата имат 4 грама протеин, 18 грама мазнини, 50 въглехидрати и 378 калории.

Бизнес Видео Подкаст