1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Българите поръчват със скорост от 175 бургера в час

БГ Бизнес

Днес е Световният ден на бургера, ето какво показва статистиката

 

По повод Световния ден на бургера, световна верига за доставки на храна, оперираща в Българияo представя любопитни данни за консумацията на популярното американско ястие у нас през последните 12 месеца. От тях става ясно, че бургерът е сред предпочитаните храни за доставка до прага на дома, като тенденцията нараства. 

Над милион и половина бургери са доставени през изминалата година, показва статистиката. Поръчките на американското ястие са летели със скорост от над 175 бургера в час, което прави средно по 3 доставени бургера на всяка минута.

Любопитен факт е, че Международният ден на жената - 8 март 2024 г. е бил денят с най-много поръчани бургери. Българите си позволяват да обогатят диетата си с американското ястие предимно през почивните дни. В петък вечер, събота и неделя се извършват най-голям брой доставки на седмична база - почти половината от всички поръчки за годината. 

Потребителят-шампион в категорията “най-много поръчки, съдържащи бургери” е от София и е похарчил повече от 2600 лв за година. Доставката, съдържаща най-голям брой бургери също е регистрирана в столицата – друг потребител поръчал 200 мини-бургера на стойност 660 лв. 

В Пазарджик поръчките на американското ястие са се увеличили с близо 200% за период от една година. Ръст на доставките с почти 50 %  отчитат също и в Пловдив, Русе и Варна. Жителите на Русе са сред най-отдадените фенове на бургери в България - в крайдунавския град е регистрирана най-високата честота на поръчки, съдържащи американското ястие, според статистиката. Данните показват, че у нас най-предпочитан е бургерът с пилешко месо, следван от класическия чийзбургер и двойният бургер. 

Световният ден на бургера се отбелязва на 28 май всяка година, като по този повод в някои държави се организират различни мероприятия, които включват надяждане с бургери, конкурси за най-нестандартна рецепта, а дори и карнавал с ръчно изработени костюми на тема „бургер“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии