1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Липса на търсене: И Aston Martin отлага пускането на първия си електромобил

Свят

По-рано този месец Mercedes-Benz отложи целта си за електрификация с пет години

Aston Martin отлага пускането на първия си електрически автомобил поради липса на потребителско търсене, тъй като рекордните цени на луксозните и специалните модели помогнаха на британския автомобилен производител да намали годишните си загуби, съобщава Reuters.

Сега Aston Martin планира да пусне своя електрически автомобил с батерия (BEV) през 2026 г., една година по-късно от планираното - превръщайки се в последния автомобилен производител, който отлага целите за електрификация, тъй като инвестициите в капацитет и технологии изпреварват търсенето на електрически автомобили.

"Потребителското търсене със сигурност на цената на Aston Martin, не е такова, каквото си мислехме, че ще бъде преди две години", заяви пред журналисти изпълнителният председател Лорънс Строл.

Строл заяви, че има "много по-засилено търсене" на хибридни автомобили, особено за компания като Aston Martin, тъй като хората "искат някаква електрификация ... но (все още) да имат миризмата, усещането и шума на спортния автомобил". 

Първият хибриден суперавтомобил на Aston Martin - Valhalla - е на път да влезе в серийно производство тази година.
Годишните загуби преди данъци на компанията са намалели повече от два пъти през 2023 г., като са по-малки от пазарните очаквания, след като продажните цени са достигнали рекордни нива, тъй като компанията е доставила своите модели Valkyrie и други специални издания. 

По-рано този месец Mercedes-Benz отложи целта си за електрификация с пет години и увери инвеститорите, че ще продължи да усъвършенства моделите си с двигатели с вътрешно горене.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии