Кошмар за собственика: Гости в Airbnb отказват да си тръгнат 8 месеца

Свят

Те твърдят, че са законно пребиваващи - плащали са по 2200 долара на месец

 

Според собственика на жилището, гостите на Airbnb под наем в Северна Каролина отказват да го напуснат след осеммесечен престой. Те са залепили табела на вратата на Airbnb, на която пише, че са „законно пребиваващи“, казва домакинът на Airbnb Фарзана Рахман, пише Business Insider. 

Снимка: Pexels

„Това не е честно“, казва Рахман пред Business Insider. „Губя наем.“

Рахман е закупила апартамента с две спални и две бани в тихия квартал Уудард в Дърам през 2023 г. Това е второто ѝ Airbnb в района. Рахман, ортодонт, разказва пред местната телевизия ABC 7, че е започнала страничния си бизнес с Airbnb, за да помогне да плати обучението на детето си в колеж. 

Беше трудно с гостите от самото начало, каза домакинът. Още от самото начало имаше червени флагове с тези гости - казва Рахман. 

Жена на около 30 години първоначално резервирала наема за двама гости от 25 октомври 2023 г. до 24 май 2024 г., каза тя. Жената помолила Рахман да преместят разговора извън платформата Airbnb, каза Рахман пред Business Insider, като казала, че ще е по-лесно да общуват чрез мобилните си телефони. Рахман каза, че гостенката също така е попитала Рахман дали може да плати в брой, вместо чрез платформата Airbnb. 

Рахман отхвърлила и двете искания, като заявила, че е вярна на споразуменията си с Airbnb и иска да запази комуникацията и плащането в платформата.

Гостите са закъснели с плащанията, казва Рахман.

Когато гост на Airbnb резервира по-кратък престой, например дълъг уикенд, той обикновено заплаща цялата цена на наема наведнъж.

Но когато гостите остават за по-дълъг период от време, Airbnb предлага възможност да плащат на месечни вноски, подобно на традиционните наеми. Цените за наема на Рахман варират в зависимост от търсенето, казва тя, но гостите са плащали около 2200 долара всеки месец.

Рахман казва, че гостите закъснявали с плащанията почти всеки месец, тъй като кредитната карта, свързана със сметката им в Airbnb, редовно отказвала. Гостите дори пропуснали плащането за януари, но в крайна сметка компенсирали разликата, добави тя.

Те продължавали да питат дали могат да платят в брой и да се оправдават с това, че са загубили кредитната си карта, за да забавят плащанията, казва Рахман пред BI. 

Проблемите започват на 24 май, когато гостите трябва да напуснат жилището. Рахман казва, че почистващият й екип пристига в имота, за да го предаде. Гостите казали на чистачите да напуснат и попитали Рахман дали могат да останат до 27 май.

Рахман отстъпила и изпратила чистачите обратно на уговорената дата, но гостите отново отказали да напуснат. Рахман се обърнал за помощ към Airbnb, но оттам му казали да се обърне към местните власти, според скрийншоти, които Рахман споделила с Business Insider. Тя отишла в имота заедно с полицията и гостите казали, че ще напуснат на следващия ден, казва тя. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст