1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

В Кипър 2% от жилищата са в Airbnb

Свят

Данните показват тенденция на превръщане на имотите в инвестиционни активи

 

2% от жилищата в Кипър се използват като места за настаняване, обявени в Airbnb, което показва загриженост относно наличието на жилища и регулаторния надзор.

Данните, фокусирани единствено върху обявите в Airbnb, показват по-широка тенденция на превръщане на имотите в инвестиционни активи, вместо да се задоволяват жилищни нужди. 

При 8510 жилища, включени само в списъка на Airbnb, се смята, че общият брой на жилищата, използвани за туристически цели в цялата страна, може да достигне 16 000. Този рязък ръст на имотите за краткосрочно отдаване под наем се подчертава от разкритието, че само около 6700 места за настаняване са официално регистрирани в Министерството на туризма. 

Финансовата привлекателност на Airbnb е очевидна, като приходите варират значително в различните региони. Анализът на AirDNA показва, че в популярни туристически дестинации като Фамагуста и Пафос годишните приходи могат да варират от 13 000 до 63 000 евро годишно за едно жилище. 

В Ая Напа и Протарас, например, средните годишни приходи се покачват съответно с 27% и 43% в сравнение с предходната година, достигайки до 62 900 евро.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии