Къде да пътуваме през юни?

Къде да пътуваме през юни?

Това са най-добрите места за посещение през този месец

 

Юни в Европа е идеалното време за пътуване. Времето е перфектно. Всъщност това е идеалното време да посетите всяка държава на континента. По това време на годината очаквайте да намерите чисто небе, приятно топло слънце и много туристи. 

Ключът към намирането на най-добрите места за прекарване на юни в Европа е да се отклоните от утъпкания път, където можете. Това ви помага да избегнете много от по-големите тълпи. 

Краков, Полша

Краков е най-популярната дестинация в Полша, посрещаща както местни, така и международни туристи през цялата година, но един от най-добрите месеци за посещение на този фантастичен град е юни.

Снимка: iStock

Времето е идеално, топло и слънчево, с температури над 20°C. Това е и времето, когато дните са най-дълги, като залезът е около 21:00, което ви позволява да използвате времето си в Краков максимално. И с толкова много невероятни атракции винаги ще намерите нещо интересно и вълнуващо за правене, пише sidetriptours.com.

Днес това е вторият по големина град в Полша, но мястото има дълга и наситена история. Краков е споменат за първи път през 966 г. и е бил столица на страната между 1038 и 1609 г. Някои от най-важните паметници в Краков датират от този период, но има още какво да се види и направи там.

Ако посетите Краков около 20 юни, можете да присъствате на едно от основните културни събития в града - ежегодния фестивал Wianki, който празнува нощта Купала - големият славянски народен празник, който се случва в най-кратката нощ в годината. 

Вилнюс, Литва

Вилнюс, столицата на Литва, е един от най-недооценените градове за посещение в Европа. Най-доброто време да откриете това очарователно място е юни, когато времето е топло и слънчево.

Дори ако центърът на града не изглежда много голям на пръв поглед, има толкова много за правене и разглеждане там. Старият град е очарователен район с лабиринт от криволичещи алеи и исторически сгради, включително много красиви църкви. През 1994 г. тази част на Вилнюс е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство като един от най-добре запазените исторически стари градове в Северна Европа.

Снимка: istockphoto

Тъй като градът е разположен на хълмове, можете да намерите някои красиви гледки в центъра (като Castle Hill или Three Crosses Hill). И все пак най-впечатляващата е от кулата на църквата Св. Йоан, която се намира на територията на университета.

Ако искате да разгледате малко повече от страната, можете лесно да отидете на еднодневни екскурзии до Тракай, с неговия впечатляващ средновековен замък, построен на езерото, или до Каунас, вторият по големина град в Литва с очарователния Стар град и впечатляващ модернистична архитектура.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст