1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Кои са "тихите летища" по света?

Свят

Тези летища създават по-спокойна среда за пътниците

 

Международното летище Abha стана първото безшумно летище в Саудитска Арабия. Летищните власти обявиха решението за превръщането на летището в безшумно. Няма да има повече съобщения по отношение на излитането, качването на пътници, последното повикване на пътниците и други подобни, съобщава Saudi Gazette. 

Ръководството на летището е "отворило вратата на тишината" и е затворило високоговорителите за последно повикване, за да подобри типичната среда, свободна от шума на гласовете. Ръководството взе решение да превърне летището в тихо, като се придържа към най-добрите световни практики, прилагани в редица международни летища по света.

В изявлението на летищната администрация се казва, че тази практика е приложена в няколко летища по света, включително международното летище „Чанги“ в Сингапур, международното летище в Цюрих, международното летище в Дубай, международното летище в Амстердам и международното летище в Лондон. 

Ръководството заяви, че през следващите няколко месеца ще бъде инсталирана система за гласово повикване, която ще се използва само в някои извънредни ситуации, като отмяна или закъснение на полети или други съобщения от значение за пътниците.

Летищната администрация изрази надежда, че съответните органи ще увеличат усилията си за осъществяване на тази инициатива, и насърчи пътниците да бъдат подготвени в случай на пътуване през тихото летище Абха чрез средствата за комуникация на авиокомпанията и като следят екраните с информация за полетите, за да се осигури приятно, безпроблемно пътуване, без стрес и шум за пътниците. 

Следва да се отбележи, че тихите летища са тези, които свеждат до минимум фоновия шум в терминалите, създавайки по-спокойна среда за пътниците. За разлика от обикновените летища, където честите съобщения нарушават атмосферата, тихите летища ограничават съобщенията до спешни случаи, като например изгубени деца или закъснения на полети. 

В основните зони за изчакване всички съобщения са забранени, освен в зоните на отделните изходи. Това намаляване на шумовото замърсяване позволява на пътниците да се съсредоточат единствено върху критичните съобщения и по този начин да подобрят цялостното преживяване при пътуване.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии