Как да спите добре по време на полет?

Свят

Ето какво съветват експертите

 
Полетите на дълги разстояния може да изглеждат безкрайни, особено ако не спите. А схващането на врата и краката са неизбежни.
Като се добави шумът, спането в самолет може да бъде невъзможно за някои. Когато става въпрос за по-добър сън в самолета, в крайна сметка това се свежда до два фактора: начина на мислене, който имате, и стъпките, които предприемате, за да се подготвите за предстоящото дълго пътуване, съчетани с продуктите за пътуване, които имате със себе си. Какви съвети обаче дават експертите, за да можете да се насладите на хубав сън по време на полет?
 
Първо, продуктите, които имате със себе си, могат да направят всичко различно. Независимо дали помагат с твърдо място за почивка на главата ви или маска за очи, която да блокира светлината, пише CNN.
Съвети за по-добър сън в самолета
 
Въпреки че продуктите за пътуване, които имате със себе си, могат да помогнат, експертите по съня и изследователите са съгласни, че вашето мислене за пътуване и стъпките, които предприемате в деня на полета си, могат да повлияят на изживяването ви повече от всичко друго. 
Колин Еспи, съосновател и главен учен в Big Health и професор по медицина на съня в Оксфордския университет, казва, че не трябва да се опитвате да се насилвате да спите. Въпреки че може да изглежда контраинтуитивно, важно е да опитате и да се оставите да заспите естествено.
„Сънят е естествен биологичен процес и е много по-лесно да оставите тялото си естествено да поеме контрола, което може да бъде предизвикателство, когато се чувствате неудобно“, казва той.

Бизнес Видео Подкаст