1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Фалира третият по големина туроператор в Европа

Свят

За компанията работят 11 000 души по целия свят

 

Третият по големина туроператор в Европа FTI Group подаде молба за обявяване в несъстоятелност пред регионалния съд в Мюнхен, се казва в изявление на германската компания, тъй като резервациите продължават да намаляват дори след неотдавнашното предложение за изкупуване на стойност 1 евро, предава Reuters. 

В допълнение към намаляването на поръчките множество доставчици настояват за авансови плащания, които FTI вече не е в състояние да осигури. Групата откри гореща линия и уебсайт за клиентите, се допълва в изявлението. 

Тя ще трябва да отмени или да изпълни само частично всички пътувания от 4 юни, което може да засегне хиляди туристи в началото на натоварения летен сезон. Министерството на външните работи на Германия заяви, че туристическата индустрия и застрахователният фонд за пътувания ще се погрижат за подкрепата на засегнатите туристи, но че при необходимост ще предостави консулска подкрепа, за да осигури безопасното им завръщане. 

Германското министерство на икономиката нарече несъстоятелността „трагична“ и добави, че не може да предостави допълнителна помощ. Правителството трябва да проучи в детайли какъв ефект ще има несъстоятелността върху финансирането на помощта за възстановяване, която е отпуснало на FTI по време на пандемията, заяви говорител на финансовото министерство. „Трябва да се предположи, че от неизплатените вземания могат да се очакват само малки възстановявания“, каза говорителят. 

За FTI работят 11 000 души по целия свят и тя предлага екскурзии до повече от 40 дестинации по света, включително чрез своите 10 000 партньорски агенции в Германия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии