1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Хранителните стоки, които Кевин от „Сам вкъщи“ купи вече са с 264% по-скъпи

Хранителните стоки, които Кевин от „Сам вкъщи“ купи вече са с 264% по-скъпи

Две трети от респондентите на проучване в Америка са недоволни от икономиката

Феновете на „Сам вкъщи“ бяха изненадани от зашеметяващото увеличение от 264% на цените на хранителните стоки след излизането на филма през 1990 г.

Тогава списъкът с хранителни стоки на Кевин Маккалистър, незабравима част от филма, възлизаше на едва 19,83 долара. Той купи мляко, хляб, тоалетна хартия, препарат за пране, омекотител, опаковъчно фолио, макарони и сирене, вечеря с пуешко месо, портокалов сок и торба с пластмасови играчки войници – всичко това за 19,83 долара.

Ник Смит от NewsNation наскоро проведе експеримент, като купи същите артикули, които героят на Кълкин закупи в чикагския хранителен магазин Happy Foods. Той плати общо 72,28 долара след данъци, което е с 264% по-високо от цената през празничния сезон преди 33 години. През 2022 г. потребителят на TikTok Рошел Чалмърс също закупи същите артикули от гиганта за търговия на дребно Kroger – като плати общо 44,40 долара, пише naturalnews.com.

Хората не са убедени в твърденията на администрацията на Байдън за „силна икономика“ въз основа на резултатите от проучване на Harris Insights, проведено за Guardian през септември. Установено е, че две трети от респондентите в Америка са недоволни от икономиката. Нещо повече, той също така установи, че 65 процента вярват, че икономиката е по-лоша, отколкото я представят основните медии – за разлика от 35 процента, които вярват обратното.

През октомври Министерството на земеделието на САЩ заяви, че се очаква цените на храните да се повишат между три и четири процента тази година. Икономистите изглежда подкрепят това мнение, отбелязвайки, че цените може да продължат да се покачват с наближаването на празниците.

Освен това Breitbart News съобщи, че средното американско домакинство трябва да харчи допълнително 11 434 долара на година, само за да поддържа същия стандарт на живот, който е имало само преди няколко години, преди инфлацията да достигне рекордно високи нива при администрацията на Байдън. 

Федералният резерв на САЩ изглежда е твърд, че повече няма да повишава лихвените проценти на фона на скок на цените. Анализаторите смятат, че служителите може да са признали, че не е необходимо да продължават да повишават лихвите, за да охладят инфлацията. Те обаче се въздържат да обявят края на увеличенията, дори започват дискусия за намаляване на ставките.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии