1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Honda изтегля над 300 хил. автомобила от пазара

Свят

Ето кои модели са засегнати

Близо 304 000 автомобила Honda Accord и HR-V се изтеглят поради потенциално дефектни предпазни колани, съобщава USA Today. 

Според доклада за безопасност на Honda до Националната администрация за безопасност на движението по пътищата "обтегачите на предните предпазни колани са сглобени без нитове, които да закрепват бързия конектор и проводниковата пластина". Предварителните обтегачи са устройства, които затягат предпазните колани, за да задържат пътниците на място при рязко спиране или катастрофа.

"Обтегачите на предпазните колани, които нямат нитове, няма да задържат правилно пътника в случай на сблъсък, което увеличава риска от нараняване", допълват от Honda. 

Производителят на автомобили отбеляза, че към 16 ноември няма съобщения за наранявания или смъртни случаи, свързани с проблема, но има седем гаранционни претенции.

Ето какво трябва да знаят водачите на Honda.

Кои автомобили Honda се изтеглят?
Изтеглянето засяга моделите Honda Accord и HR-V от 2023 и 2024 г., които са произведени между 4 октомври 2022 г. и 14 октомври 2023 г.

Honda очаква, че по-малко от 1% от изтеглените от пазара автомобили ще се нуждаят от ремонт.

Шофьорите могат да въведат идентификационния си номер на автомобила на уебстраницата на Honda, за да проверят дали автомобилът им е засегнат. Honda също така планира да уведоми индивидуалните собственици по пощата около 8 януари.

Независимо от марката или модела, шофьорите винаги могат да въведат своя VIN номер на уебсайта на NHTSA, за да проверят за изтегляния. 

Собствениците са помолени да закарат изтеглените автомобили в оторизиран дилър на Honda за проверка и подмяна на обтегачите, ако е необходимо. Както проверката, така и ремонтът ще бъдат безплатни в оторизираните дилъри на Honda. Всички собственици, които вече са платили за ремонт, свързан с изтеглянето, ще имат право на възстановяване на разходите, според Honda.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии