В Amazon ще се продават и коли

Технологии

Като част от сделката Hyundai ще включи гласовия асистент Alexa на Amazon в своите автомобили от 2025 г. нататък

Догодина Amazon ще позволи на автомобилните дилъри да продават автомобили чрез сайта си, като започне с южнокорейския автомобилен производител Hyundai, съобщи компанията, цитирана от CNBC. 

През годините компанията бавно си проправяше път в бизнеса с купуване на автомобили, като пускаше дигитални шоуруми на сайта си, за да могат купувачите да проучват и сравняват автомобили, но не и да ги купуват директно чрез Amazon. Потребителите могат също така да купуват продукти за автомобили, като например резервни части, чрез нейния сайт. 

От 2024 г. Amazon ще позволи на купувачите да закупят нов автомобил онлайн, след което да го вземат или да го доставят от местния дилър. Потребителите ще могат да търсят налични автомобили в своя район и да направят избор. Компанията заяви, че новата функция ще "създаде още един начин за дилърите да повишат осведомеността за своя избор и да предложат удобство на своите клиенти". 

Главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси заяви, че партньорството с Hyundai ще промени "лекотата, с която клиентите могат да купуват автомобили онлайн". Като част от сделката Hyundai ще включи гласовия асистент Alexa на Amazon в своите автомобили от 2025 г. нататък.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст