1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Хлебарки в храната: Ресторант беше затворен и глобен с 16 хил. паунда в Лондон

Свят

При проверка е установено още, че рибата се съхранява на открито, в зоната за отпадъци

Ливански ресторант е принуден да затвори в луксозния лондонски квартал Найтсбридж и глобен с 16 хил. паунда, след като хлебарки бяха открити да пълзят в контейнери за храна, съобщава Daily Mail.  

Ресторантът беше принуден да затвори, след като инспектори откриха, че кухнята на заведението е пълна с хлебарки. Изпражнения от мишки също бяха открити в заведението, а кутиите с прясна риба са били складирани навън в зоната за отпадъци. 

Мястото беше проверено от специалисти по храните и хигиената в градския съвет на Уестминстър, където инспекторите откриха „значителни пропуски в стандартите за почистване“. Собствениците на ресторант Masgouf, където рибните ястия могат да струват до 80 паунда, се признаха за виновни за пет нарушения на стандартите за храна и хигиена и бяха осъдени да платят общо 16 245 паунда. 

Пред съда бяха изразени и опасения за това как прясната риба се съхранява навън в отпадъчни зони, преди да бъде приготвена и сервирана на клиентите. Допълнителни обвинения относно хигиената на храните бяха повдигнати, след като главният готвач на ресторанта призна пред служителите, че „редовно оставя храната да се охлади до четири часа при стайна температура“. 

Masgouf беше незабавно затворен и остана затворен, след като при повторна проверка служители установиха, че няколко седмици по-късно в помещението все още има хлебарки. 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии