1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

„Заради разхлабена капачка на чаша кафе“: Жена спечели дело за 3 млн. долара

Корпоративни истории

Говорител на правната кантора допълни, че този случай ще послужи като напомняне на ресторантите

Възрастна жена в Атланта е на път да получи обезщетение от 3 млн. долара от Dunkin' Donuts след инцидент с кафе.

Жената твърди, че е получила тежки изгаряния от втора и трета степен от разлятото кафе, след като го е купила от местния Dunkin' Donuts в Шугар Хил, Джорджия, казва UNILAD.

Нейният адвокат Бенджамин Уелч от Morgan & Morgan казва, че инцидентът е станал през февруари 2021 г. поради факта, че капакът на чашата не е бил затворен добре. По думи на пострадалата разливането е причинило изгаряния по бедрата, слабините и корема.

Оттогава жената се нуждае от медицински процедури и текущите й разходи надхвърлят 200 000 долара. В резултат на инцидента жената казва, че все още се бори с ежедневието и се налага да нанася кремове и мехлеми няколко пъти на ден, според нейния адвокат.

„Изгарянията й бяха толкова тежки, че тя прекара седмици в отделението по изгаряния в Grady Health и трябваше напълно да промени начина, по който живее. Ходенето все още й причинява болка и тя не може да излезе на слънце“, казва кантората.

Говорител на правната кантора допълни, че този случай ще послужи като напомняне на ресторантите, че ще бъдат „държани отговорни за своята небрежност и трябва да работят по-усилено, за да осигурят най-голяма безопасност, когато става въпрос за храната и напитките, които сервират“.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Общият съд на ЕС отмени глоба на БЕХ в размер на 77 млн. евро

Общият съд на ЕС отмени глоба на БЕХ в размер на 77 млн. евро

Съдът на ЕС е установил, че обратно на твърденията на Комисията, поведението на дружествата не е възпрепятствало трети страни да получат достъп до българската газопреносна мрежа и подземното газово хранилище „Чирен“

Галерии