1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Големи вериги магазини и бизнеси затварят във Великобритания заради кралицата

 

В знак на почит към кралица Елизабет II много големи магазини, обекти и компания спират работа на 19 септември

Големи вериги магазини и бизнеси в Обединеното кралство затвориха врати в знак на почит и уважение към кралица Елизабет II в деня на погребението й.

Крал Чарлз III одобри и ваканция на банките в понеделник за държавното погребение в Уестминстърското абатство.

Работодателите са тези, от които зависи, дали да дадат почивен ден на служутелите си, за да спазят националния ден на траур.

Много супермаркети и вериги магазини решиха да затворят днес, а други имат съкратено работно време.

Ето накратко какво работи и какво преустановява дейност на 19 септември във Великобритания.

Супермаркети

Смята се, че повече от 1 милион души са пътували до Лондон за държавното погребение на кралицата, така че някои магазини остават отворени, за да им осигурят достъп до храна и напитки.

Вериги като Lidl, Aldi и Morrisons затвориха всичките си обекти в страната. Магазините на Asda няма да работят до 17 ч. Не се предлагат и доставки онлайн.

Търговски обекти

Универсалните магазини HarrodsSelfridgesJohn Lewis и House of Fraser затвориха врати, а някои търговски центрове ще излъчват погребението на големи екрани. Магазините на Apple и Ikea също няма да работят днес.

Пъбове, ресторанти и take away

Някои от най-големите вериги пъбове и ресторанти в Обединеното кралство заявиха, че ще останат отворени като места, на които да съберат общности, които да си спомнят за кралицата. Много от тях дори ще работят от рано и ще спазят двуминутното мълчание по обяд. От Wetherspoon заявиха, че пъбовете в централната аст на Лондон, на жп гарите и летищата, както и в хотелите ще работят, но по-голямата част от обектите ще отворят по-късно, след държавното погребение. От Fullers Group, които имат над 400 пъба, са казали пред BBC, че ще работят, за да съберат всички общности, които ще почетат живота на удивителната и вдъхновяваща Елизабет II.

Колкото до ресторантите и веригите за бързо хранене – всичките 1300 обекта на McDonalds в страната ще затворят от полунощ на 19 септември до 17 ч. и няма да има доставки през това време. Domino’s Pizza ще работи от 12 ч.

Ваканционни комплекси и кина

Ваканционният комплекс Center Parcs отстъпи от решението си да помоли гостите да напуснат обектите му в деня на погребението на кралицата. На почиващите е разрешено да останат, но съоръженията в обекта, включително и ресторантите, ще бъдат затворени. Други бизнеси, свързани с почивка и свободно време, също решиха да отдадат почит на кралицата, като спрат работа.

Затворени ще бъдат кино веригите Odeon, Cineworld и Showcase. Vue Cinemas няма да прожектират филми, но ще излъчат погребалната церемония безплатно. Better, които управляват фитнес зали, библиотеки и други подобни места, ще затворят всичките си обекти.

И други бизнеси и услуги, които са част от ежедневието на британците, ще бъдат преустановени в деня на държавното погребение.

Пощенските офиси са затворени, след като Royal Mail обяви, че услугите им ще бъдат спрени. Някои от най-големите стачки в Обединеното кралство на пощенски и железопътни служители ще бъдат отложени.

Ключовите жп гари в Лондон ще бъдат отворени и са насрочени допълнителни транспортни услуги.

Някои аптеки като Boots също ще затворят за погребението, а обектите на Lloyds и Well Pharmacy ще останат така през целия ден.

Британското правителство съобщи на сайта си, е този ден ще позволи на хора, компании и всякакви организации да изразят уважението си към Нейно Величество и да отбележат управлението й, като същевременно отбелязват последния ден от периода на национален траур.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии