1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

McDonald's и други бизнеси затварят за погребението на кралицата

 

Въпреки че някои фирми „може да пожелаят да затварят“, няма законово право служителите да получат отпуск

McDonald's ще затвори всички свои ресторанти във Великобритания в понеделник, 19 септември, в знак на уважение към кралица Елизабет II в деня на нейното погребение, казва BBC.

Веригата за бързо хранене, която има около 1300 обекта във Великобритания, съобщи, че всички те ще бъдат затворени до 17:00 часа през деня.

Кралицата, най-дълго управлявалият монарх на Великобритания, почина в четвъртък в шотландското си имение в Балморал.

John Lewis, Waitrose, Asda, Primark и множество други фирми вече казаха, че също ще затворят в понеделник, за да отдадат почит.

Говорител на McDonald's каза, че компанията е взела решението да затвори ресторантите, тъй като "иска да позволи на служителите си да отдадат почитта си към Елизабет II по начина, по който те решат".

В изявление в Twitter McDonald's каза: „В чест на Нейно Величество кралица Елизабет II и за да могат всички в McDonald's да отдадат почитта си, нашите ресторанти във Великобритания ще бъдат затворени от полунощ до 17:00 часа в понеделник, 19 септември.“

Доставките също няма да бъдат налични преди 17:00 часа.

Компанията каза, че работното време и услугите може да варират след този час и посъветва клиентите да проверят, преди да отидат в някой от техните ресторанти.

Други вериги за бързо хранене предприемат различни подходи. Domino's съобщиха, че ресторантите им ще отворят в 12 ч. в понеделник, след като церемонията приключи, малко по-късно от обичайното им работно време в 11 ч. сутринта.

Правителството съветва на своя уебсайт, че това „ще позволи на хора, фирми и други организации да изразят почитта си към Нейно Величество и да отбележат нейното управление, като същевременно отбелязват последния ден от периода на национален траур“.

Въпреки че някои фирми „може да пожелаят да затварят“, няма законово право служителите да получат отпуск.

Във вторник Center Parcs се сблъска с възмущението на гостите, след като ваканционният парк заяви, че планира да помоли гостите да напуснат петте обекта във Великобритания в деня на погребението на кралицата. Преместването би означавало някои гости да бъдат принудени да напуснат по средата на почивката си, само за да се върнат на следващия ден.

Оттогава туристическата фирма отмени решението си, като каза, че гостите, които не трябва да заминат в понеделник, вече няма да бъдат задължени да напускат.

Въпреки това хората, които трябва да пристигнат в понеделник, все още нямат право да се регистрират до 10 сутринта във вторник.

Cineworld съобщи, че ще затвори всички свои кина във великобритания в деня на държавното погребение. Компанията има 128 кина във Великобритания и Ирландия.

Други големи компании, които вече казаха, че ще бъдат затворени във Великобритания в понеделник, включват: Aldi, Argos, Asda, B&Q, Blue Diamond Garden Centres, Center Parcs, Curry's, Dobbies Garden Centres, Harrods, Holland & Barrett, Homebase, Ikea, John Lewis, Lidl, Morrisons, Odeon cinemas, Pets at Home, Primark.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии