1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Газохранилищата в Германия са запълнени над 99%

Свят

Целта на властите в Германия през тази година е страната да бъде по-добре подготвена

Газохранилищата в Германия вече са запълнени на 99,19%, според последните предварителни данни на Асоциацията на европейските оператори на газова инфраструктура, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Обявяването на информацията идва като последващо политиката на правителството в страната да се опита да гарантира, че хранилищата за синьо гориво са почти изцяло пълни за наближаващата зима.

Една от най-големите икономики в Европа има регистрирани около 25 оператора на газова инфраструктура, както и над 40 газохранилища. Синьото гориво, което се съхранява в тях, се използва за доставки, които да компенсират колебанията при потреблението на природен газ. Обикновено газохранилищата са запълнени през есента преди началото на отоплителния, сезон и постепенно се изпразват до настъпването на пролетта.

Целта на властите в Германия през тази година е страната да бъде по-добре подготвена на фона на евентуалното пълно спиране на доставките на руски природен газ през зимата.

Ръководителят на германския национален енергиен регулатор Bundesnetzagentur Клаус Мюлер заяви, че въпреки почти пълното запълване на газохранилищата в страната е много важно потреблението на синьо гориво да бъде ограничено и да бъде спестена колкото може повече енергия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии