1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Двама инвеститори отказаха да финансират сделката на Мъск с Twitter

Илон Мъск съобщи, че отново иска да купи Twitter

Apollo Global Management Inc и Sixth Street Partners, които искаха да осигурят финансиране за предложеното на Илон Мъск да купи Twitter за 44 млрд. долара, са прекратили преговорите с милиардера, каза Reuters.

Apollo водеха преговори за предоставяне на преференциално дялово финансиране за сделката, заедно със Sixth Street Partners. Apollo, Sixth Street и други инвеститори бяха изявили желание да осигурят повече от 1 млрд. долара финансиране за сделката.

Тези разговори са приключили преди месеци по времето, когато Мъск започна да се замисля относно финализирането на сделката. Милиардерът първоначално предложи изкупуването на компанията през април, преди да се оттегли през юли и след това отново да „промени курса“ тази седмица.

Мъск и Twitter се опитват да постигнат споразумение след месеци на съдебни спорове, които навредиха на марката на Twitter и подхраниха репутацията на Мъск, че има непостоянно поведение.

Twitter и Мъск не отговориха веднага на исканията за коментар. Apollo и Sixth Street отказаха коментар.

Обратният завой на Мъск относно закупуването на Twitter не можеше да дойде в по-лош момент за банките, финансиращи голяма част от сделката за 44 млрд. долара, и те можеха да се сблъскат със значителни загуби поради неблагоприятна финансова среда.

Илон Мъск

Очаква се Мъск да осигури голяма част от 44-те милиарда долара чрез средства, събрани от продажбата на дела си в производителя на електрически превозни средства Tesla и като разчита на капиталово финансиране от големи инвеститори, докато големите банки са се ангажирали да осигурят дълг от 12,5 млрд. долара финансиране.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии