1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Илон Мъск каза, че живее в къща за 45 хил. долара: „Много е малка“

 

Колко пространство е нужно на най-богатия човек на света?

Най-богатият човек в света Илон Мъск съобщи, че неговият основен дом сега е имот с три спални, който е купил за 45 хил. долара (86 294 лв. на 9.8.2022), главно заради местоположението му в Бока Чика, Тексас, близо до неговото съоръжение на SpaceX.

„Струваше около 45 хил. долара или нещо такова“, каза Мъск в подкаста Full Send. – „Много е малka”.

Домът е на пешеходно разстояние от съоръжението, където SpaceX работи по изграждането на „гигантска ракета“, добави Мъск. Той отбеляза, че има и малък дом в Бока Чика, който използва като къща за гости, за да посреща приятелите си.

Снимка: Twitter

Мъск, чието състояние се оценява на 268 млрд. долара, отдавна привлича вниманието с необичайния си начин на живот, като скорошното признание, че са му се родили близнаци от една от неговите топ мениджъри, докато по същото време певицата Граймс също му роди дете. 

„Приятелите ми идват и не могат да повярват, че съм отседнал в тази къща“, каза Мъск в подкаста. На въпрос дали му харесва да остава там, Мъск отговори: „Ако съм сам, е добре“.

Първоначално домът е бил имот с две спални, но Мъск каза, че е превърнал гаража в трета спалня. Той добави, че се опитва да промени името на улицата от Weems Street на Meme Street.

Тази цена от 45 хил. долара е изключително ниска за дом в САЩ, където средната цена по обявите достига 450 хил. долара през юни, според Realtor.com. Мъск не спомена кога е закупена къщата, а това може да се е случило преди покачването на цените на жилищата по време на пандемията.

Един имот, който в момента се продава на Weems Street, с големина от 1000 квадратни фута (92 квадратни метра), е с обявена цена за продажба от 375 000 долара.

Снимка: БГНЕС / EPA

Мъск не винаги е живял в скромен дом. В един момент милиардерът е притежавал недвижими имоти на стойност 100 млн. долара.  През 2020 г. той обяви в Twitter, че продава имотите си и се зарече, че повече „няма да притежава къща“.

През декември Wall Street Journal съобщи, че Мъск всъщност живее в имение в Остин, собственост на Кен Хауъри. Хауъри, който основа PayPal заедно с Мъск и други инвеститори, купи къщата от 8 хил. квадратни метра през 2018 г. за 12 млн. долара, който тогава е бил най-скъпият имот в Остин, според Forbes.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии