1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Все повече работодатели инвестират в защитно облекло

Безопасността на служителите е философия на западните компании

Пандемията от COVID-19 повиши културата за безопасни условия на труд, въпреки че много бизнеси бяха принудени да работят дистанционно.

Това каза в новия епизод на Бизнес Видео Подкаст инж. Мирослав Славов, търговски мениджър на „Бултекс 99“. Той коментира темата за безопасността и защитата на служителите на работното място.

„Темата е глобална и може да се раздели на два аспекта – какво изисква законът от работодателя и какво той може да даде на служителите си извън тази рамка“, каза инж. Славов.

„Бултекс 99“ е специализирана в производство и доставка на защитно и работно облекло, внос и търговия с предпазни екипировки и лични предпазни средства.

Компанията има близо 30-годишна история, като през тези години тя е минала през много етапи, за да стигне до съвременното си развитие.

„Ние даваме решения за един от важните за всяка компания проблеми каквито са рисковете при работа“, категоричен е инж. Славов.

Позитивен аспект е, че все повече работодатели приемат средствата за защитно облекло като инвестиция, а не като разход. Решението е в полза на служителите – освен, че ги защитават, те надграждат и с осигуряването на комфорт с по-добри предпази екипировки.

„Тази инвестиция има възвръщаемост – продуктивността на служителите се увеличава, което води до по-добри резултати за компанията“, обясни инж. Славов.

По думите му, чуждестранните компании, които навлизат на българския пазар, идват със своите политики по безопасност, които все по-често надхвърлят дори нашето законодателство.

Компаниите с традиции възприемат безопасността на служителите като философия и успяват да я превърнат в такава и за работещите. Те са един добър пример за това, което трябва да се случва и в България“, каза експертът.

Едно работно облекло може да бъде и бранд за дадена компания, ако работодателят има критерии и воля за визията. Това би позиционирало компанията по друг начин на пазара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии