1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Заслужава ли си да се откажеш от медалите в спорта, за да управляваш 300 млн. лв.? (ВИДЕО)

Когато държавата не подкрепя финансово спорта, разбираш силата на парите

 

Някога спортист и състезател по лека атлетика с изразени амбиции в спорта, днес, 25 години по-късно, той е част от финансовия свят и ръководи собствен бизнес.  

Желанието му да бъде професионален хърделист и треньор отстъпва пред целта му да се превърне в добър играч на финансовите пазари. Съдбата му дава шанс да застане отново на старт линията и да промени пътя си. И успява!  

За успехите, личните битки и трудните моменти на Иво Сеизов ви разказваме в Корпоративни истории. Той е основател на инвестиционният финансов бутик Advisor.

Екипът ни е на гости в офиса на компанията и ние сме сред първите, които го виждат изцяло обновен и ребрандиран. 

Иво има богат професионален опит в големи корпорации и това до голяма степен му дава увереност да вложи силата и енергията си в нещо свое. Когато си част от големите структури, идва момент, в който се замисляш как да продължиш професионалния си път. 

Advisor започва дейност преди 15 години, когато Иво решава да развива допълнително счетоводно-данъчни аспекти на търговията с акции и финансови инструменти.  

“Трябваше да премеря силите си на пазара като независим играч”, споделя той. Връщаме го в годините назад, когато започва всичко.  

От корпоративния свят към частния бизнес  

По върховете е ветровито, казва Иво. Когато си сам, работиш на по-високи обороти и усещаш динамиката.  

Снимка: Андрей Рашев

“Началото за малката компания винаги е трудно”, добавя той. 

Тя трябва да се наложи на пазара, но и да се задържи на него. Това, което й помага, е гъвкавостта. Голямата корпорация, например, реагира по-трудно спрямо бързоразвиващите се ситуации. 

“Силата на нашия бутик е, че с екипа имаме възможност да следим отблизо и в детайли пазарните трендове, а също и да комуникираме по-бързо и лесно с клиентите ни. В това е силата ни”, обяснява Иво, докато си говорим за качествата на малкия бизнес.  

Колкото до неговото лично решение - някога той е бил изправен пред дилемата в професионален план да продължи да работи в един от най-големите финансови холдинги, който към момента има активи за €1.93 млрд, или да създаде малък, но професионален екип, който да прави бутикови операции и по този начин да спечели мястото си в големите сделки.  

Моето решение беше трудно, но добре премислено”, споделя Иво, въпреки че е имало един период от близо 8 години, в който е лавирал едновременно в корпоративната среда и частния сектор. Това обаче му е помогнало да изгради оптимален бизнес модел, който да позиционира Advisor сред силните играчи на пазара.  

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии