Първият български еднорог, откри нов офис за 300 служители и съобщи за ключови инвестиции

Първият български еднорог, откри нов офис за 300 служители и съобщи за ключови инвестиции

Заедно с новия офис в София компанията разширява и пакета придобивки за всичките си служители

 
  • Payhawk, първият български стартъп с оценка от 1 млрд. долара, отчете годишен растеж от 181 служители през изминалата година, като по този начин в момента в компанията работят над 260 човека, позиционирани в офиси в Лондон, Амстердам, Париж, София, Барселона, Берлин, Ню Йорк и Вилнюс. 
  • От началото на годината екипът в София се помещава в нов офис с капацитет 300 служители и обща площ 3500 кв.м., намиращ се в "Полиграфия Офис Център". 
  • Целта на новия офис на компанията е да продължи подпомагането на стартъп еко-системата в Бaългария с организирането на редица събития, насърчаващи иновациите и предприемачеството.
  • За 2023 година компанията обяви също така 120 нови работни места, 65 от които ще са в София. Привличането на българи, работещи в чужбина, продължава да е фокус на първия български еднорог.
  • От компанията обявиха също, че се създава нов отдел продажби и реклама, изцяло насочен към родния пазар.

Снимка: Payhawk
Нов офис

Payhawk, първият български еднорог, компания с оценка от 1 млрд. долара, откри нов офис за 300 служители в "Полиграфия Офис Център" с площ от 3500 кв. м, както и нов отдел продажби и реклама, насочени изцяло към българския пазар. 

Основаната в София през 2018 година компания ще продължи да помещава 100% от своя иновативен хъб и развойна дейност в България. За изминалата година към екипа на компанията са се присъединили 181 служители, разпределени в 8 офиса в Европа и САЩ. В началото на новата година Payhawk обяви допълнителни 120 работни места, от които 65 ще са базирани в София. 

Payhawk отбеляза откриването на новия си офис с част от своите инвеститори от Sprints Capital, Lightspeed Ventures, Greenoaks, QED Partners и Earlybird Digital East. На специалното събитие инвеститорите имаха възможността да се запознаят с голяма част от българските предприемачи и иновативни компании. Заедно дискутираха темите за технологичните прогнози за 2023, състоянието на пазара за рисков капитал, както и възможностите пред българските стартъп компании.  

"Когато с Христо говорихме да инвестираме в компанията му, той ни покани в България и ни заведе на обяд. Когато извади каратата на Payhwak и плати сметката, аз вече за себе си бях финализирал сделката", каза един от инвесторите на компанията, която помогна на българския стартъп да се превърне в еднорог - Аршам Мемераджеш, Lightspeed. 

Снимка: PayHawk.com

Заедно с новия офис в София, Payhawk разширява и пакета придобивки за всичките си служители, като предоставя месечен бюджет за транспорт,  две седмици в годината работа от всяка точка на света, четири дни в месеца работа от вкъщи, една седмица работа от друг офис на Payhawk и 30 дни платен отпуск за всички служители глобално

Фокус към българският пазар

В плановете за развитие през 2023 е заложено Payhawk да създаде нов отдел продажби и реклама, насочен към българския пазар.  Платформата на Payhawk вече работи на български език и през следващите няколко месеца ще обяви нов уебсайт насочен към местния пазар. Една от отворените и изключително важни позиции в компанията е Маркетинг Директор за България.

В страната, Payhawk партнира с едни от най-иновативните компании в своите сектори като Speedy, Discordia, NIK Electronics, Transpress, Chaos Group, Ampeco, Quantive (GtmHub), Hyperscience и др.

За пръв път съоснователят и изпълнителен директор на компанията Христо Борисов споделя фокус върху българския пазар. 

"Работата с български компании винаги е била важна за нас. През 2022 година успяхме да направим необходимите инвестиции в партньорство с "Пейнетикс", за да предоставим платежни сметки (IBANs) и разплащания в лева към вече съществуващите ни карти. В комбинация към предлаганите от нас карти и сметки в 32 държави и валути от EUR, USD, RON, BGN и GBP, компаниите с дружества в чужбина могат да използват една система за всичките си фирмени разходи на глобално ниво" каза той.

Продуктът на компанията вече позволява автоматично извличане на данни от разходни документи на над 60 езика, лесно събиране на фактури/касови бележки в момента на трансакция, пълен контрол на плащанията от финансовия отдел, както и директна интеграция към водещите ERP системи в Европа за автоматично отчитане на разходите в реално време. Същевременно служителите разполагат с фирмени карти, което им спестява нуждата от събиране на хартия и дълги разходни отчети.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст