1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Парите са най-голямото предизвикателство във връзката на 1 от 4 двойки

Финанси

От ежедневните навици за харчене на пари до спестяването за пенсия - двойките, които имат сериозни връзки, често не постигат съгласие по основни финансови въпроси

Две сили движат света: любовта и парите. Fidelity Investments анкетира 1794 двойки над 18 години, които имат сериозни връзки, за да проучи какво се случва, когато ги съчетаете, пише FastCompany.com. 

Ето някои от основните изводи. 

  • Да се говори за пари е предизвикателство

Повече от 1 от 4 двойки казват, че парите са най-голямото предизвикателство във връзката им. Всеки четвърти също така казва, че е разочарован от навиците на партньора си, но не повдига въпроса, защото не иска да предизвика кавга. В същото време 45% казват, че спорят за пари от време на време, ако не и по-често, а повече от една трета казват, че не са съгласни със следващата голяма цел на семейството за спестяване. 

  • При повечето двойки водеща роля има един човек

29 % от мъжете казват, че те имат водеща роля при вземането на ежедневни финансови решения в сравнение с 21 % от жените, а 31 % от мъжете казват, че те имат водеща роля при инвестирането и пенсионното планиране в сравнение с 16 % от жените. Повече от половината жени казват, че партньорът им разбира по-добре от тях инвестирането, но само 31 % от мъжете казват същото.

  • Пенсионирането изглежда рисковано

Седем от всеки 10 двойки имат еднаква визия за пенсионирането, но повече от половината не са съгласни с това колко пари са им необходими, за да се пенсионират. Почти половината от двойките очакват, че ще им се наложи да работят на непълно работно време до пенсионирането си, а 20% смятат, че поне единият партньор ще трябва да продължи да работи, за да покрива разходите си за живот. 

"Разговорите за парите могат да бъдат обезсърчителни за двойките, особено когато те имат конкуриращи се приоритети или различни виждания за това как трябва да харчат, спестяват и инвестират", казва Мередит Стодард, вицепрезидент по образованието във Fidelity Investments. "Отворените линии на комуникация са основите на всяко успешно партньорство."

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии