1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Искате да спестите през 2024 г.? Обещаваме ви 1378 лв. в края на годината

Искате да спестите през 2024 г.? Обещаваме ви 1378 лв. в края на годината

Тази статия е дори за онези, които казват, че „просто нямат от какво да спестяват“

Много от хората изобщо не усещат как парите се изпаряват бавно от банковите им сметки и в повечето случи проблемът е в онова, което наричаме „синдром на несъзнателно харчене“.

  • Как да спестяваме от храна на работа?
  • Кое е желание и кое потребност?
  • Стратегията за спестяване, която ще ви донесе 1378 лв. в края на годината

Те теглят пари от банкомат, но не могат да си спомнят как са ги похарчили. Те казват, че не ядат много навън, но извлеченията от кредитните им карти показват друго. Желанията са определени като потребности. Ако това сте вие, ето три стратегии за преодоляване онова, което ви пречи да спестявате.

52-седмичното предизвикателство за спестяване

Как звучи да спестите повече от 1300 лева до края на годината?

Ето как работи това парично предизвикателство. На седмична база спестявате сума, която съответства на седмицата от годината.

Въпреки че вече сме към началото на февруари, ще ви бъде лесно да наваксате. Ще започнете, като отделите само 1 лев за първата седмица на 2024 г. След това 2 лева за втора седмица, 3 лева за трета седмица и т.н.

Харесвам това предизвикателство, за което много финансисти, особено от Washington Post препоръчват през последните години, защото налага дисциплина. Хората са по-склонни да направят пауза, преди да похарчат, ако искат да постигнат седмичните си цели.

Ако не получавате месечна заплата, а плащане веднъж месечно или на всеки две седмици, придържайте се към графика, като прехвърляте депозити в спестовните си сметки. Разбира се, класиците могат да събират пари в брой, но не е много добра идея, защото първо, не е много безопасно и второ, няма да получавате доходност.

Не искате банковите такси да подкопаят спестяванията ви, така че потърсете финансова институция, която начислява най-малките месечни такси.

Ето няколко начина да спестите допълнителни пари, докато седмичните ви цели се трупат.  

Вземете почивка за кафе и обяд. Вместо да излизате, изберете домашно приготвена храна. В зависимост от разходите ви може да е достатъчно, да постигнете добри спестяване в края на годината.

Временно спиране на услугите за стрийминг. Любимите ви предавания все още ще бъдат там, за да ги гледате, когато изпълните целите си за спестявания. Нуждаете се от бягство? Прекарвайте време в четене. Откажете се и от скъпите кафета навън. Правете си вкъщи и си го носете с вас. Защо латето струва толкова много?

Ако издържите през годината, ще спестите 1378 лева. Това е страхотен фонд за спешни случаи.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии