1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Акциите на First Republic Bank се сринаха с над 20%

Финанси

Защо се стигна до тук?

Акциите на First Republic Bank се понижават с близо 22% по време на предпазарната търговия преди старта на Уолстрийт във вторник, след като снощи американската банка публикува финансовите си резултати за първото тримесечие.

Към 31 март 2023 г. депозитите в банката възлизат на 104,5 милиарда долара, което е спад от 40,8% спрямо предходните три месеца (спад с близо 41 млрд. долара) и 35,5% по-малко в сравнение с първите три месеца на 2022 г.

Общата сума на депозитите се оказа по-ниска от това, което предвиждаха повечето прогнози, въпреки че в нея бяха включва депозитите за 30 млрд. долара, които 11 големите кредитори направиха в First Republic през март, за да помогнат на финансовия сектор след разразилата се банкова криза, която заплашваше да се разпространи.

Това предполага, че First Republic Bank е загубила само в рамките на три месеца депозитив за около 100 млрд. долара.

Изтичането на депозити е "безпрецедентно", посочи Нийл Холанд, главен финансов директор на банката.

Компанията обаче каза, че изходящите потоци са се забавили и че предприема стъпки за коригиране на пътя на банката, включително "значителни намаления" на компенсациите на изпълнителния директор, съкращаване на корпоративното офис пространство и съкращения на персонал. First Republic заяви, че очаква да намали работната си сила с приблизително 20-25% през второто тримесечие на 2023 г.

Около два часа преди началото на редовната търговия на Уолстрийт акциите на First Republic Bank се понижават с 21,65% към 12,54 долара за една акция.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5