1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Европейският парламент одобри широк набор от крипто правила

Финанси

Вижте какво включват те

Европейският парламент прие в четвъртък първото законодателство в Европейския съюз, насочено към криптовалутите.

Законопроектът беше одобрен с 529 гласа "за", 29 "против" и 14 "въздържал се" и сега ще бъде върнат в Съвета, за да бъде официално одобрен. Законодателството има за цел да гарантира, че крипто трансферите "винаги могат да бъдат проследени и подозрителните трансакции да бъдат блокирани", пише БНР.

Крипто трансферите вече ще бъдат подложени на "правилото за пътуване", което означава, че информацията за източника на актива и неговия бенефициент ще се съхранява от двете страни на трансфера. Правилото ще се прилага и за трансакции над 1000 евро от самостоятелно хоствани портфейли, "когато взаимодействат с хоствани портфейли, управлявани от доставчици на услуги за криптоактиви", но не и за трансфери от човек на човек, извършени без доставчик или между доставчици, действащи от собствено име.

Освен това Европарламентът прие общи правила за надзора, защитата на потребителите и защитата на средата на крипто активи, включително прозрачност, разкриване, разрешаване и надзор на трансакции, по-добра информация за потребителите и регулиране на публични оферти на крипто активи.

Според ЕС това ще затрудни използването на криптоактиви от престъпници за незаконни дейности като пране на пари. 

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5