1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Световното турне на Бионсе счупи рекорда за най-много приходи за месец

Блясък

Така певицата се присъедини към Coldplay и Rolling Stone в списъка на изпълнителите с най-печеливши турнета

Световното турне на певицата Бионсе събра 179 млн. долара за един месец според Billboard, с което далеч надмина предишния месечен рекорд, поставен от нея, и създаде предпоставки тя да се присъедини към Coldplay и Rolling Stone в списъка на изпълнителите с най-печеливши турнета, съобщава Forbes. 

През август световното турне на Бионсе "Ренесанс" събра 179,3 млн. долара, което е най-голямата печалба от турне за месец, откакто Billboard започна да следи приходите чрез Boxscore - своята система за проследяване на данни за турнета и класации за концерти на живо - през 1985 г.

Снимка: Getty Images

Световното турне на Бионсе "Ренесанс" притежаваше и предишния рекорд: 127,6 млн. долара, поставен през юли.

Billboard счита турнето за "най-печелившото женско турне в архивите на Boxscore", тъй като до момента то е спечелило 461,3 млн. долара

След като турнето започна през пролетта и приключи с още един концерт в Канзас Сити, Billboard изчислява, че световното турне "Ренесанс" ще донесе около 560 милиона долара и ще се нареди сред най-печелившите турнета на всички времена

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ако прогнозите се сбъднат, Бионсе ще бъде единствената жена, единственият чернокож и единственият американски солов изпълнител в топ 10 на класацията и ще изпревари изпълнители като Роджър Уотърс и Rolling Stones.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Световното турне на Бионсе Renaissance World Tour надмина турнето на Мадона Sticky & Sweet от 2008-2009 г. и се превърна в най-печелившото турне на жена в историята, според Billboard, като само турнетата на Guns N' Roses, Coldplay, Хари Стайлс, Ед Шийран и Елтън Джон са спечелили повече пари. 

Оценяваме нетната стойност на богатството на Бионсе на 540 млн. долара и я нареждаме сред 50-те най-богати жени в Америка, пише Forbes. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии