Знаете ли, че има яхта от злато? Надникнете в нея (СНИМКИ+ВИДЕО)

Знаете ли, че има яхта от злато? Надникнете в нея (СНИМКИ+ВИДЕО)

Милиардерите изглежда постоянно се опитват да се надминат един друг, когато става въпрос за закупуване на абсурдно скъпи и екстравагантни предмети. През 2011 г. неидентифициран малайзиец, за който се съобщава, че е бизнес милиардерът Робърт Куок излезе начело, като закупи History Supreme, яхта, съставена от масивно злато, платина, метеоритен камък и кост от тиранозавър рекс.

Куок е милиардерът, изградил сам себе си, който управлява Kuok Group, международна корпорация с операции по целия свят. Съобщава се, че той е похарчил една трета от своето състояние от 12,8 милиарда долара, когато е платил 4,8 милиарда долара за History Supreme. 

Позлатените стаи в яхтата даряват гостите с лукс. Има множество плувни басейни, кино зали, барове и шезлонги, както и разнообразие от други удобства за милиардерите. Но това не е всичко; собствениците се качват на борда на хеликоптери, които кацат на палубата на лодката. Един от най-добрите двигатели в света задвижва всяка яхта, която е елегантен и привлекателен плавателен съд. Никой на борда не забелязва и капка дискомфорт, докато се рее сред вълните с максимална скорост. 

History Supreme е най-скъпата лодка в света. Малайзийски бизнесмен, който иска да остане неизвестен, възлага на Стюарт Хюз да я създаде. Според съобщения в медиите, човекът е Робърт Куок, милиардерът, създател на Shangri-La Hotels and Resorts. 30-метровата яхта отне три години за изграждане и изискваше около 100 000 килограма масивно злато и платина. Върху основата на лодката е положен тънък филм от златен метал, за да й придаде луксозен вид.

Палубата, трапезарията, парапетите и дори котвата се отличават със златна облицовка. В луксозния интериор на суперяхтата има централни спални помещения и платинени декорации, включително стенни елементи, създадени от метеоритни камъни и истински кости на динозаври T-Rex. Един от най-редките диаманти в света, 18,5-каратов, е представен в луксозна бутилка алкохол на борда на кораба.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст