1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Как най-богатият ром в света стигна от живот в каравана до яхта за 9 млн.паунда

Блясък

Амбициозният Алфи започва бизнес кариерата си още като тийнейджър

Най-богатият човек в света от ромски произход, който построи своя империя от паркове за каравани във Великобритания, добавя суперяхта за 9 млн. паунда, към хеликоптера си и колекцията си от суперколи.

Предприемачът и баща на две деца Алфи Бест ( 52 години), вече е свикнал да живее богато и може да се похвали с автопарк от суперавтомобили на стойност 5 млн. паунда, хеликоптер Airbus за 4,2 млн. паунда, проектиран от Aston Martin, и имение в Съри.

От нула към върха

Алфи Бест е известен с това, че буквално е роден и израснал в каравана край пътя. Още като дете започва да ходи заедно с баща си по къщите, в опит да продава дреболии от врата на врата, но признава, че тогава е усетил дискриминацията заради ромския си произход, защото хората били изключително предпазливи, когато си купуват нещо от него.

„Когато бях с баща си, опитвайки се да продавам някакви дреболии по къщите, имах 30 секунди да кажа нещо, преди вратата да се затвори пред очите ми. Това ме научи много за основите на това да бъдеш добър търговец“, разказва той.

Амбициозният Бест започва бизнес кариерата си още като тийнейджър, продавайки автомобили и микробуси, преди да създаде верига от магазини за мобилни телефони, когато е едва на 20. Богатството обаче идва с покупката на земя, върху която създава парк за каравани и сглобяеми къщички, в каквито самият той е израснал. 1,2,3 – Алфи вече поддържа 91 подобни парка в цяла Великобритания.

И днес Алфи казва, че неговият „идол“ в бизнеса и семейството е баща му, който го е вдъхновил да работи.

Всъщност той дори е наследил работната етика на баща си, работейки по 16 или 17 часа на ден, и е отдава успеха си на „усърдна работа“,„чиста смелост“, както и на „късмет“.

Скандалният британски милионер Алфи Бест е бизнес феномен

Самонадеяният милионер вече разкри, че не се страхува да похарчи доста, за да се наслаждава на живота.

Това включва вече притежаването на две Bugatti, къща за 7,5 млн. паунда в Съри и къща за 4 млн. паунда в Найтсбридж в Лондон, както и дял от 50% в частен самолет за 8 млн. паунда.

Последната му луксозна покупка - корабът "Wyldecrest" - може да се похвали с приспособление за закачане на моторна лодка за водни спортове и джет, съобщава The Sun.

Въпреки тази екстравагантна покупка, бащата на две деца иска да си върне парите за суперяхтата като я дава под наем - за внушителните 80 000 паунда на седмица.

На борда има ресурс да бъдат настанени луксозно осем гости, които могат да не насладят на платформа за плуване на нивото на водата, както и куп играчки на тема Агент 007, включително воден джетпак.

Наскоро Алфи също похарчи удивителните 4,5 млн. паунда за хеликоптер, проектиран от любимата автомобилна компания на Джеймс Бонд, Aston Martin

Алфи, който беше включен под номер 232 в тазгодишния списък на богатите на Sunday Times, казва, че притежаването на собствена яхта го прави „10 пъти по-добър“.

След като вече е прекарал две седмици в обиколка на Майорка, Ибиса, Аликанте, Пуерто Банус и Южна Франция със сина си Алфи Джуниър, той се наслаждава на новата си покупка.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии