Най-богатият ром във Великобритания е на път да стане милиардер

Блясък
 

Алфи Бест, който е роден край пътя близо до Лестър, сега живее в имение за 6 млн. британски лири

Най-богатият ром във Великобритания, който е роден в каравана, съвсем скоро ще стане милиардер, докато империята му от комплекси за каравани и сглобяеми къщи, продължава да расте.

Алфи Бест, който е роден край пътя близо до Лестър, сега живее в имение за 6 млн. британски лири в Съри.

52-годишният Бест започва бизнес кариерата си още като тийнейджър, продавайки автомобили и микробуси, преди да създаде верига от магазини за мобилни телефони, когато е едва на 20.

Сега, повече от 30 години по-късно, той управлява компанията Wyldecrest Parks, която поддържа 91 комплекса за мобилни къщи в Обединеното кралство и е на стойност 700 млн. паунда.

Изглежда, че той ще стане първият ром милиардер в света, а бизнесът му продължава да расте.

Въпреки продължаващите проблеми като кризата и ширещото се мнение, че сме на прага на рецесия, Бест е на път да достигне богатство на стойност 1 млрд. паунда през следващата година, тъй като стойността на инвестициите и бизнеса му се покачва.

Усложнената икономическа обстановка по целия свят не му пречи да пръска парите си. Последната му покупка например е хеликоптер за 4,5 милиона паунда. Тя е направена малко след като Бест отхвърли оферта от 950 млн. паунда от хедж фонд, който прояви желание да купи бизнеса му.

„Всички можем да купонясваме твърде много, всички можем да се забавляваме твърде много и никога не съм мислил, че ще кажа това, но всички можем да работим и усилено“, каза бъдещият милиардер.

През 2015 г., когато притежаваше „нищожните“ 200 милиона паунда, Бест каза пред MailOnline, че не се „чувства успешен“.

„Какво е да си успешен? Все още работя толкова много, колкото и всеки човек", каза той.

„Аз съм в изключително късметлийска позиция и съм направил някои много добри избори, но истината е че дори съм малко глупав“, разказва той.

„Ставам всяка сутрин, ощипвам се по бузата и благодаря на щастливите си звезди, че съм имал късмета да бъда там, където съм“, допълва той философията на живота си.

И все пак Алфи, който обядва с бившия министър-председател Джон Мейджър и боксьора Майк Тайсън, все още се описва като пестелив, на фона на опасенията, че може да загуби всичко, за което е работил само за миг.

В знак на скромност той дори отхвърли молбата да бъде включен в списъка на богатите на Sunday Times през 2011 г.

„Никога не харча повече от възможностите си. Всичко, което купувам, е за продажба - от колите, които карам, до къщите, които притежавам. И знам цената на всичко, което имам“, каза той.

Алфи работи още от дете и разказва, още тогава е бил дискриминиран заради произхода си и хората са били изключително предпазливи, когато са работели с него.

„Когато бях с баща си, опитвайки се да продавам някакви дреболии по къщите, имах 30 секунди да кажа нещо, преди вратата да се затвори пред очите ми. Това ме научи много за основите на това да бъдеш добър търговец“, разказва той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст