1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,187.5

Защо милиардерите не си купуват скъпи дрехи?

Блясък

Въпросът е да продължите да носите това, което вече притежавате, по различни начини, твърдят милиардерите

Кой помни филма на Disney от 90-те Blank Check? След като е блъснато случайно от кола, едно момче получава празен чек, за да го попълни със сумата, която смята подходяща за обезщетение. Той решава да вземе 1 млн. долара и за негова изненада банката му дава парите без въпроси. След това започва да живее мечтания за него живот.

За съжаление, тези 1 млн. долара не са вечни и в един момент детето остава без пари. От тази история можем да получим важен урок, че дори най-голямото богатство ще изчезне, ако не знаеш как да се погрижиш за него.

Със сигурност най-влиятелните милиардери и милионери в света биха могли лесно да харчат пари за скъпи дрехи, но не го правят. Въпросът е защо? Защото го признават за ненужен разход. В края на краищата, носенето на дизайнерски брандове няма да допринесе за техния успех или да подобри работата им.

Снимка: Reuters

Бил Гейтс харчи толкова малко за дрехи и аксесоари, че носи часовник Casio, който струва по-малко от 100 долара. Това е нещо, което хора като Марк Зукърбърг и Уорън Бъфет също практикуват, както и Стив Джобс, който години наред носеше едни и същи маратонки New Balance.

Защо не харчат повече? Има много неща, за които милиардерите не правят разходи, защото разбират, че парите не са вечни. Те знаят, че е нужна много работа, за да натрупаш богатство си и че има някои неща, които наистина не са толкова важни. Това не означава, че не могат да си позволят лукс. Гейтс казва пред Telegraph, че предпочита да харчи за пътувания.

И така, какво трябва да направите, за да приличате на милиардер? Марк Зукърбърг създава основите на един нов тип визия, напълвайки гардероба си с еднакви сиви тениски. За това си действие той казва, че опростява живота му, като му позволява да си спести едно решение по-малко сутрин и му позволява да се съсредоточи върху работата си и нещата, които имат значение.

Снимка: Reuters

Бил Гейтс държи на функционалността и практичността, така че той се придържа към своите часовници Casio и семпъл външен вид на ризи с копчета, пуловери и панталони. Той научи от стария си приятел Бъфет, че наистина не се нуждае от много, за да се обличате добре и да се чувствате удобно или да останете продуктивен.

Снимка: Getty Images

Ключът е в постоянството. Въпросът е да продължите да носите това, което вече притежавате, по различни начини, за да извлечете повече възможности от гардероба си и да не губите пари. Много милиардери и милионери остават на върха отчасти, защото живеят прост живот (Хоакин Финикс носеше един и същ костюм на всички церемонии по награждаването, на които беше номиниран за филма „Жокера“).

Разбира се, скъпата риза е приятна доза лукс и може да повдигне настроението ви, но всъщност нямате нужда от такава, за да напреднете в кариерата си или да добавите към личния си живот. И така или иначе можете да намерите много добри опции на разумни цени, за да управлявате по-добре парите си.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии