1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0
Последвайте ни
1 USD
1.89188 BGN
Петрол
99.16 $/барел
Bitcoin
$24,085.0

Какво образование имат топ 5 от на най-богатите хора в света?

Топ 5
 

Ето какво учат най-често милиардерите

Според Forbes петима от най-богати хора в света в момента са Илон Мъск, Джеф Безос, Бернар Арно, Бил Гейтс и Гаутам Адани.

Мъск има приблизителна нетна стойност от 239,2 млрд. долара.

Джеф Безос, който е на второ място, притежава богатство от 165,2 млрд. долара, докато Бернар Арно, класиран на трето място по богатство в света, има приблизително нетно състояние от 157,4 млрд. долара.

Четвъртият най-богат човек в света, Бил Гейтс е натрупал богатство от 129,4 млрд. долара, докато индиецът Гаутам Адани притежава 127,5 милиарда долара.

Ето какво са учили топ 5 от на най-богатите хора в света:

1. Илон Мъск

Основателят и главен изпълнителен директор на американската автомобилна компания Tesla, Илон Мъск е учил в Кралския университет в Кингстън, Онтарио, преди да се прехвърли в Университета на Пенсилвания, където се дипломира през 1997 г. с две степени. Мъск завършва бакалавърска степен по изкуства, както и бакалавърска степен по икономика.

През 1995 г. милиардерът е приет за докторска степен в програма по материалознание в Станфордския университет. Но той напуска Станфорд само след два дни, за да стартира нова дигитална компания.

Снимка: EPA

2. Джеф Безос

Основател и изпълнителен председател на Amazon, Джеф Безос учи в Miami Palmetto Senior High School, САЩ, преди да продължи висше образование в Принстън, САЩ, от 1982 до 1986 г.

Безос завършва бакалавърска степен по инженерство по електроинженерство и след това изпълнява различни роли в ИТ компании преди основаването на Amazon през 1994 г.

3. Бернар Арно

Председател и главен изпълнителен директор на LVMH Moet Hennessy – Louis Vuitton SE, най-голямата компания за луксозни стоки в света, а Бернар Арно е третият най-богат човек в света към април 2022 г.

Френският бизнес магнат е учил в гимназията Maxence Van Der Meersch, преди да завърши своята инженерна степен от Ecole Polytechnique през 1971 г. Ecole Polytechnique е един от най-престижните инженерни институти във Франция.

Снимка: gettyimages.com

4. Бил Гейтс

Американският предприемач Бил Гейтс отиде и съосновател на Microsoft e учил в Lakeside School, Сиатъл, където написва първата си софтуерна програма още на 13-годишна възраст и също се срещна с Пол Алън, бъдещият съосновател на Microsoft. Програмата, написана от младия Гейтс, позволява на потребителите да играят аркадни игри срещу компютъра.

По настояване на родителите си Гейтс записва право в Харвардския университет през 1973 г., но успява да се прехвърли в специалност „Математика и компютърни науки“.

След две години Гейтс си взема отпуск от Харвард, за да основе Microsoft с Алън, но никога не се връща обратно в колежа. Тъй като всъщност Microsoft се развива добре престижният университет награждава Гейтс с почетна докторска степен през 2007 г.

Снимка: iStock

5. Гаутам Адани

Председателят и основател на Adani Group, мултинационален конгломерат, участващ в развитието и операциите на пристанищата, Гаутам Адани в момента е петият най-богат човек в света и най-богатият в Азия.

Адани отиде в Sheth Chimanlal Nagindas Vidyalaya в Ахмедабад, преди да се присъедини към университета в Гуджарат, за да получи бакалавърска степен по търговия. Той напуска колежа след втората година , за да се присъедини към бизнеса на по-големия си брат.

През 1988 г. Adani създава Adani Enterprises – компанията майка на Adani Group. Първоначално организацията се занимава със селскостопански и енергийни стоки.

Снимка: EPA

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Министър Шишков за газовата връзка с Гърция: Луксозна сграда с мебели, без ток и достъп

Coldplay
+11

Галерии