1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Топ 5 навика на милиардерите, които ще ви помогнат да станете успешни

Топ 5
 

Ето ги и тях 

Вероятно малко неща ви делят от това да станете милионер, отколкото си мислите. Много хора, на които се възхищавате са започнали кариерите не толкова далеч от мястото, където се намирате вие в момента. От основателят на IKEA Ингвар Кампрад до председателя и главен изпълнителен директор на Dole Foods Дейвид Мърдок и дори емблематичната Опра Уинфри, най-успешните и прочути бизнесмени в света, които са започнали от нищото и са станали милиардери, пише GQ India. 

Ето и петте навика на милиардерите, които ще дадат старт на кариерата ви. 

Започнете деня си рано

Повечето милионери и милиардери започват деня си още в 5:30 часа сутринта. Милиардерът предприемач Марк Кюбан става в 6:30 часа сутринта, бизнесменът Бил Гейтс започва деня си между 6 и 7 часа сутринта след цели седем часа сън, директорът по оперативната дейност на Meta Шерил Сандбърг става в 5:30 часа сутринта, изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск започва в 7 часа, а изпълнителният директор на Apple Тим Кук започва още в 3:45 часа. Каква е логиката? Най-ранните моменти на сутринта са, когато сте напълно фокусирани заради химическите процеси на мозъка по това време. Склонността към прекалено мислене е по-ниска и способността ви да възприемате повече информация и да се съсредоточавате върху нещата се увеличава в сравнение с моментите, когато изпаднете в бързината на деня. Повечето успели хора вярват, че най-добрите им идеи се случват сутринта. 

Останете любопитни

Най-големият белег за човек, определен за успешен, е желанието да продължиш да се учиш. Само арогантните хора наистина вярват, че знаят всичко и няма какво да научат повече. Успешните хора от своя страна вярват, че имат много какво да научат още. Бившият председател и главен изпълнителен директор на PepsiCo Индра Нуйи вярва, че няма въпроси, които да са твърде много, за да бъдат зададени.

„Прекарвам толкова много време в обмисляне на детайлите, отстрани може да изглежда като лудост. Но детайлите са най-важната част в управлението на организацията. Така че бъдете внимателни с тях, защото след като навлезете в детайлите ще можете да решавате сложни и по-сложни проблеми“, каза Нуйи в интервю през 2021 г. 

Спазвайте рутината

Въпреки че може да изглеждат като поемащи риск по всякакъв възможен начин, повечето милионери и милиардери имат изградени много навици. Техният ден обикновено следва формат, такъв, който оптимизира времето и производителността им. От ставането до лягането имат определени неща, които правят всеки божи ден - тренировки, имейли, определено време прекарано на определено място. 

В графика си Марк Кюбан има часове за всичко, което трябва да прави през деня - от кардиото до гледането на телевизия. Уорън Бъфет си ляга в 22:00 часа всяка вечер, като чете около 30 минути, преди да заспи в 22:45 часа. Рупърт Мърдок дори яде един и същи обяд всеки ден - пиле на грил, зеленчуци и диетична кола в ресторант Fox Studios. 

Така, колкото по-малко време от деня си оставяте на случайността, толкова повече можете да се съсредоточите върху нещата, които имат значение.

Поставете си ясни цели

„Мечта“ е модна дума, която се използва много в мотивационните речи, но най-успешните хора знаят, че истинската разлика не е да имаш мечти, а цели. Мечтата е желание за нещо, което лично или професионално искате. Целта обаче е ясен подвиг, който искате да постигнете, но за нея трябва да се измине път, докато се постигне. Също толкова важно е да си поставяте цели, които са предизвикателство, които всеки път ви изтласкват с няколко метра извън зоната ви на комфорт. Както е казал Микеланджело: „Голямата опасност за повечето от нас не се крие в това да си поставим целта твърде високо и да не я постигнем, а да си поставим целта твърде ниско и да я постигнем.“

Помолете за помощ

Без да отнемаме от упоритата работа на милионерите, които са се издигнали в йерархията, но успехът никога не е игра за един. Независимо дали искаш съвет или се подчиняваш на нечий опит, има голяма полза да поискаш помощ, когато имаш нужда от нея. 

Марк Кюбан вярва, че намирането на наставник, който да ви ръководи, наистина може да бъде от решаващо значение.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5