Водещи експерти от комуникационната индустрия са част от дискусионната програма на PR Приз 2024

БГ Бизнес

Възходът на технологиите и ролята им в комуникационната сфера са само част от темите на програмата на събитието, което тази година ще се проведе на 22 май

Водещи комуникационни експерти, част от дискусионната програма на PR Приз 2024, ще се включат в програмата на тазгодишното издание на престижния комуникационен конкурс, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). 

Сред гостите, които ще обменят ценен опит с аудиторията, е и българският член на Европейският парламент Ева Майдел. Майдел е част от екипа, разработил и приел акта за изкуствения интелект на Европейския съюз. Наричан „първият закон в света, който регулира изкуствения интелект“, той има за цел да ограничи генеративния изкуствен интелект, но и да гарантира безопасността на потребителите в интернет, както и да защити авторското право на текстовете и изображенията, които изкуственият интелект използва. По време на дискусията Майдел ще сподели от първо лице предизвикателствата по време на преговорите как се създават регулации, които засягат технологиите и сферата на изкуствения интелект и скоростта, с която те се развиват. 

В рамките на първия дискусионен панел изкуственият интелект ще остане централна тема на разговор, като участниците, сред които Юлиан Добрев, основател и директор анализи в агенция Bluepoint Research and Consulting, Вилиана Станева, PR мениджър на SiteGround и Мария Карашанова, редактор в DigitalTalk, ще дебатират какви са границите на традиционната комуникация и къде се крие силата на новите технологии. 

По време на събитието ще бъдат представени интересните открития от последното изследване в областта на публичните отношения и изкуствения интелект (AI), проведено от агенция Bluepoint Research and Consulting. Според което, висок процент от PR специалистите изразяват положително отношение към AI, докато сред обществото този процент е по-нисък. Важно е да се отбележи, че значителна част от потребителите имат опит с използването на AI, въпреки че има и такива, които изразяват съмнения по отношение на неговото приложение в областта на журналистиката, PR и рекламата. Цялата картина от проучването и тенденциите, които то очертава, ще бъде представена и дискутирана от участниците в двата панела. 

Вторият панел, посветен на човека в сътрудничество с изкуствения интелект и етичната му употреба в професията, ще срещне водещи професионалисти като доц. д-р Яна Събева, преподавател по реторика, бизнес комуникация и връзки с обществеността в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и председател на Комисията по професионална етика към БДВО, Силвия Костова, директор „Корпоративни комуникации и маркетинг“ в Пощенска банка и Сирма Пенкова, журналист в бизнес медиата „Капитал“. Те ще обсъдят действащото законодателство и регулации по темата, предизвикателствата и възможностите пред комуникационните професионалисти, внедрили новите технологии с ежедневието си, но и управлението на риска при използването на изкуствен интелект. 

Програмата е част от PR Приз 2024 г. Тази година той ще се проведе на 22 май в конферентния център Planet Schwarz Tech Theater на бул. „Черни връх 51 и стартира в 16:00 ч. Входът е свободен, а пълната програма може да намерите на сайта на БДВО. 

bTV Media Group e партньор на събитието. 

За БДВO

Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) е първата национална организация в сферата на връзките с обществеността, обединяваща практици, преподаватели и студенти по PR в България. Дружеството е учредено през 1996 г. с цел  да бъде пресечна точка на интересите на всички настоящи и бъдещи експерти в областта на комуникациите. Като неправителствена организация, създадена и работеща на демократичен принцип, БДВО защитава етичните практики в PR професията. Работи за регулацията и саморегулацията на PR сферата в България и въвеждането на високи професионални стандарти. БДВО активно работи със студентите в специалности по комуникации, като се стреми да свърже по-тясно учебните и квалификационни програми във висшите училища с потребностите на социалната практика и перспективите на професионалния пазар.

Днес организацията обединява над 300 специалисти в сферата – практици, академици и млади специалисти.

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст