
В тази страна са единствени два ресторанта на McDonald's изцяло за вегетарианци
Ето къде можете да ги посетите
А какво има в хладилника си в момента?
Докато брандът е добре известен със своите гуми, то базираната в Париж компания е известна и с годишния си Michelin Guide. През 1900 г. те започват да публикува пътеводител за Европа, за да насърчи шофьорите да пътуват до местните забележителности. Също така, в ръководството били включени анонимни ревюта на европейски ресторанти, които се фокусирали върху качеството и вкуса на поднесените храни, както и върху овладяването на кулинарната техника.
„Мишлен означава детайл. Фокусът върху детайла, страстта към продукта, отношението към продукта, отношението към госта. Това означава. Мишлен гилдията всъщност се превърна в класа. Класа за обслужване, за храна, за качество“, казва шеф Илиян Кустев, който е и част от журито на MasterChef.
По негови думи е трудно да се отговори защо в Бъгария все още няма ресторант със звезда Мишлен.
„Има много критерии, които трябва да защитиш, за да вземеш звезда Мишлен. Темата е много дълбока. И все още не сме готови, въпреки че по мое мнение има толкова много колеги готвачи у нас, които имат много високо ниво, както на презентация, така и на вкус“, казва той за bTV Бизнес Новините.
Питаме шеф Кустев, ако някога се включи в кулинарно състезание кои колеги би избрал в отбора си?
„Димитър Дамянов и Весо Калев“, казва той.
А какво има в хладилника си в момента?
„Не знам, не съм се прибирал от дни.“
Предложение за гурме рецепта за Коледа можете да видите във ВИДЕОТО!
Ето къде можете да ги посетите
Платформата ще начислява допълнителна такса, ако добавите човек извън домакинството си
Продуктът е създаден специално за американския пазар