
След 156 години: Крал Чарлз спира кралския влак, за да пести пари
Кралският влак скоро ще напусне гарата за последен път
Срещаме Джун по коридорите на кулинарното състезание Biorest Cup, само минути преди да представи своята концепция за съчетание на храна и коктейли
Джун Йошида е от онези хора, които обикновено срещаме на местата в София, ухаещи на подправки, смесица от традиционни вкусове и експериментални комбинации. Като един типичен разбивач на общоприетото, няколко пъти през последните години той промени фокуса на своя бизнес и от ресторантьор премина от „другата страна“ в съвместен проект със съпругата си Рене в блога FunKooks.
Срещаме Джун по коридорите на кулинарното състезание Biorest Cup, само минути преди да представи своята концепция за „пееринг“, или по друг начин казано, как да сервираме и съчетаваме заедно храна и коктейли.
„Истината е, че преди време, когато имахме ресторант, той беше ресторант с бар. Както в един нормален ресторант се предлага вино в съчетание с храна, ние го правехме с коктейлите и за съжаление в последните години това остана малко назад и искам да говоря отново за него“, казва Джун Йошида за bTV Бизнес Новините.
Идеята на неговата концепция е да покаже на барманите, че дори без някакви много задълбочени познания в готвенето все пак могат да направят нещо като вкусни комплименти към менюто си от коктейли.
Според Джун в бар бизнесът е еднакво важно да имаш добра реклама, маркетинг и бизнес усещане, но и най-вече да предлагаш добри напитки.
„Ако предлагаш добри напитки, в крайна сметка този бар някога ще се напълни“, казва той. „Освен да имаш качествен алкохол е важно и какви познания имаш и дали правиш нещата, както трябва, едното не изключва другото“.
„Аз лично съм фен на класиките – негрони, маргарита, хубаво мартини. Зависи от настроението“, описва той любимите си коктейли.
Кралският влак скоро ще напусне гарата за последен път
Устойчивата кожа от динозавър може да намери приложение и в автомобилната индустрия
Как работи технологията?