1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Масови съкращения в руска компания, която поддържа инсталациите на „Лукойл Нефтохим“

БГ Бизнес

Според синдиката „Подкрепа“, предприятието ще бъде закрито

Масови съкращения на работници подготвя руската компания "Балкани", която работи на територията на "Лукойл Нефтохим Бургас". Всички служители на предприятието са получили предизвестия за съкращения.

 

Според синдикат "Подкрепа", които също са уведомени за масовите съкращения, причината е, че дружеството ще бъде закр, съобщи БНР. 

 

Според публичния регистър във фирма "Балкани" работят 238 души. Данните са от 2019г. поддръжка на инсталациите на "Лукойл Нефтохим Бургас", каза председателят на регионалния синдикат "Подкрепа" Иван Костадинов.

Снимка: bTV

"Съгласно закона, ние трябва да бъдем информирани, когато има масово съкращение. В случая "Балкани" е едно, на времето, добре работещо предприятие. Там имахме организация, сега нямам идея защо искат да ликвидират фирмата. Регионалната служба по заетост е длъжна да уведоми Общината, Бюрото по труда, всички органи, които са свързани с регистрацията на тези безработни. Но то е предвидено да стане януари месец. За сега има само уведомително писмо," коментира още Иван Костадинов.

Не за първи път получаваме уведомление за масови съкращения в дружеството "Балкани", заяви директорът на "Бюрото по труда" Живко Янакиев:

Снимка: bTV

"Явно договорът, по който се работили е приключил. Ако няма сключен договор, се налага да освободят хората. В годините сме получавали и друг път, но не се е стигало до освобождаване. Още реално няма процес на освобождаване на хора."

Преди повече от 10 години отново имаше съкращения в дружеството "Балкани". Тогава служителите излязоха и на протести.

Работодателят, "ГСИ-Балкани", е информирал, че през януари ще освободят 131 души поради "закриване на предприятието". 

 

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии