1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Кариерата на Ваня Григорова - от скромно начало до кандидат за кметския стол

Кариерата на Ваня Григорова - от скромно начало до кандидат за кметския стол

С какво се е занимавала досега Григорова

Ваня Григорова е позната на обществото предимно като синдикалист от КТ "Подкрепа". Последните седмици обаче името й се споменава по-често отвсякога, защото освен, че се кандидатира за кмет на София, издигната от БСП и обединение "Левицата", тя стигна и до балотаж, който ще се състои на 5 ноември.

Коя е Ваня Григорова?

Тя е родена на 12 септември 1978 година в София. Израства в столичния квартал "Христо Ботев". Завършва средното си образование в Националната търговско-банкова гимназия, а след това учи бакалавъри магистър в УНСС, специалност „Маркетинг“.

Започнала е трудовия си живот като чистачка в училище и работник във верига за бързо хранене. Била е изследовател в агенция за онлайн проучвания, пазарен експерт в телеком и администратор в неправителствена организация Институт "Отворено общество", където участва в проекти, насочени към интеграция на ромите. От 2015 г. е икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа". 

Григорова е автор на статии за въздействието на международните финансови институции върху социално-икономическото развитие на България, за ефектите от договорите за свободна търговия, за последствията от дерегулацията на публичните услуги и други.

Председател е на Сдружение "Солидарна България". Национален координатор за България на Европейската гражданска инициатива срещу трансатлантическите търговски споразумения – TTIP и CETA, които подчиняват хората и държавите на корпоративните интереси. Участник в протестите срещу добива на шистов газ в България, бетонирането на Черноморието и посегателствата срещу Природен парк „Пирин“, както и срещу навлизането на ГМО в българското земеделие.

Сред по-известните й статии са: 

„Договорите за свободна търговия – инструментът на силните в глобалната икономика“ 

„Международните финансови институции и българският експеримент“ 

„На прицел – общественото водоснабдяване“ 

„Плосък данък или демокрация?“ 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии