1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Това са най-успешните кметове в Европа

Свят

Кои са най-големите предизвикателства пред тях

Да бъдеш кмет, особено на голяма европейска община със сигурност не е лека задача. Но да бъдеш успешен кмет е истинско предизвикателство. Анна Кьониг Йерлмир от Стокхолм, Костас Бакоянис от Атина, Петер Ченшер от Хамбург, Матуш Вало от Братислава и Зденек Хриб от Прага, бяха посочени като петте най-добри кмета в Европа през 2021 г.

Всички тези кметове са се справили най-добре в секторите мобилност, културни събития, действия в областта на климата, инфраструктурни и енергийни проекти.

Кои са най-големите предизвикателства пред европейските кметове?

В неофициално проучване седем кметове от градове в блока - Атина, Брюксел, Букурещ, Манхайм, Рен, Умео и Виена, казват, че заплахата, произтичаща от изменението на климата, е била най-важната за техните администрации.

„Бъдещето на Европа ще бъде оформено от нейните справедливи, зелени и продуктивни градове“, каза кметът на Виена Михаел Лудвиг, който подчерта, че общинските правителства се нуждаят от допълнително финансиране, за да станат по-устойчиви на климата.

„Виена се е ангажирала да постигне климатична неутралност до 2040 г. и за тази цел ние създадохме цялостна и амбициозна програма за постепенно премахване на използването на газ“, каза Лудвиг.

В Атина, град, който все повече трябва да се справя с екстремни горещини и свързани с климата пожари, кметът Костас Бакоянис каза, че местните пари се насочват, за да се съсредоточат върху „незабавни, както и развиващи се нужди“ като зеления преход.

Ханс Линдберг, кмет на шведския град Умео, каза, че основният приоритет на местното правителство е намирането на начини за „справяне с адаптирането към климата и изграждането на града като безопасен и сигурен за бъдещето“, по начин, който е „както социално, така и климатично устойчив“.

Натали Апере, кметът на френския град Рен, каза, че ако нейната община има повече средства, тя ще ги използва за справяне с жилищната криза, засягаща столичните региони в цяла Европа.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии