1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Най-красивите улици в света

Топ 5

Ако не сте големи почитатели на морето, ето нещо интересно за вас

 

Лятото е време за почивка и пътувания. Ако не сте големи почитатели на морето или искате да опитате нещо ново, то може да се разходите по някоя от тези красиви улици.  

За да го направите, първо, изчетете следващите редове, заложете на някоя от тях и се отправете към летището с малко багаж.   

Ето кои са 10 от най-красивите улици в света:  

”Пътят на философа” - Киото (Япония) 

Това е каменна пешеходна пътека, обградена от черешови дръвчета. Първоначално открита през 1890 г. и разширена през 1912 г., тя следва течението на плитък напоителен канал, доставящ вода от езерото Бива. Улицата е кръстена на двама японски философи от университета в Киото - Хаджиме Танабе и Нишида Китаро. Според информацията, двамата са използвали този маршрут за ежедневните си упражнения. Пътеката минава покрай редица храмове и светилища, като отнема около 30 минути, за да завършите разходката си.  

Главната улица на Рокамадур (Франция) 

Рокамадур привлича посетители с местоположението си в дефиле над приток на река Дордон и особено с историческите си паметници, сред които и светилището на Света Дева Мария, приемащо от векове приема поклонници от много страни, сред които крале, епископи и благородници. Особено популярна е главната улица на това френско градче, която се появява в картините на много художници. Неслучайно, тъй като прилича на място, излязло от приказките. Според експертите, Рокамадур е предпочитан от повече от милион туристи на година. 

“Балдасаре Галупи” - Бурано (Италия) 

Разположена на венецианския остров Бурано, тази цветна улица е пълна с ресторанти и магазини. За да стигнете до площада в града, задължително трябва да минете по нея. Когато го направите, ще видите много разноцветни къщи около вас. Близо до нея са две готически сгради - едната е училище, докато другата е църквата “Сан Мартино”. В средата на самия площад има статуя, посветена на композитора Балдасаре Галупи.  

“Хърбърт Бейкър Стрийт” - Претория (Южна Африка) 

Aко сте в Претория, непременно се разходете по тази улица. Можете да си направите страхотно селфи, ако сте там между септември и ноември, защото по нея в този период цъфтят стотици бели и лилави цветове на растението “Джакаранда”, чийто произход се свързва с тропическите и субтропичните региони на Америка. Името на улицата пък е посветено на Сър Хърбърт Бейкър, който е доминиращата сила в южноафриканската архитектура в продължение на две десетилетия, както и основен дизайнер на някои от най-забележителните правителствени структури в Ню Делхи. 

Улица “Ломбард” - Сан Франциско (САЩ) 

Тази улица има специфичен участък, където пътното платно прави осем завоя. Всъщност, заради това получава и званието най-криволичещата улица в страната. Цялата идея тя да бъде толкова извита е от 1922 г., когато Карл Хенри цели да намали наклона на улицата с 27%. С това решение той иска да даде възможност на автомобилите от 20-те години на миналия век да я преминават. 

“Съркъл Лейн” - Единбург (Шотландия)

Едно от най-красивите и приятни места за снимки в Единбург. Ако го предпочетете, ще се насладите на много калдъръмени къщи, украсени с цветни врати. Освен това, навсякъде ще видите много растения, включително и цветя. Най-приятното време за разходка е рано сутрин или в късния следобед. 

"Съркъл” - Бат (Великобритания)

Представлява исторически обект от големи градски къщи в град Бат, образуващ кръг с три входа. В центъра му има и интересна градина. Негов автор е архитекта Джон Ууд. Вижда бял свят между 1754 и 1769 г. и се счита за превъзходен пример за грузинска архитектура. Определено впечатляваща улица, която си струва да видите.  

“Голд Хил” - Шафтсбъри (Великобритания)

Разположена на хълм, тази улица е любима за туристите да правят снимки на гледките от нея. Предоставяйки една от най-романтичните картини в Англия, тя се появява в няколко филма и телевизионни реклами. В горната част на улицата се намира църквата “Свети Петър” от 14-ти век - една от малкото сгради, останали в Шафтсбъри отпреди 18-ти век. 

Лийнбаансграхт - Амстердам (Нидерландия)  

Тази тясна улица минава покрай канала и е заобиколена от характерните за Амстердам сгради. Дължи името си на въжените линии (б.а. - лийнбанен), дело на майсторите на въжета, които са били разположени в тази част на стария център в града. Строителството на канала започва през 1612 г. по време на първите етапи от изграждането на пояса около него.  

“Орхард Роуд” - Сингапур

Тази улица е истински рай (б.а. - приблизително 2.2 км.) за тези, които обичат пазаруването и светлините. Разполага с универсални магазини, бутици и луксозни хотели. В близост до нея има улица с колоритни китайски къщи в бароков стил и непретенциозни пъбове. Има и зона с барове и заведения за хранене, в които се предлагат морски дарове, печено месо и традиционни десерти.  

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии