1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Най-разкошните имения в света (ВИДЕО)

Най-разкошните имения в света (ВИДЕО)

Ако на вас ви се иска да се докоснете до тези имения за милиони, можете да надникнете в някои от тях с нас

 

Да имаш пари означава да можеш да си позволиш от всичко. Някои от най-богатите хора в света живеят в огромни домове, които се простират на забележителни площи и за които се грижат големи групи от персонал. 

Ако на вас ви се иска да се докоснете до тези имения за милиони, можете да надникнете в някои от тях с нас. Ето някои от най-разкошните имоти в света:

“Мраморната къща” (САЩ)

Намира се Нюпорт, щата Роуд Айлънд. Идеята за построяването й е на архитекта Ричард Хънт, който се вдъхновил от малкия дворец в градината на Версай. Превръщането на имението от обикновен проект в реалност става от 1888 г. до 1982 г., като за него са използвани $11 млн., като от тях 7 млн. са дадени за 14 158 м. мрамор. Тази къща е направена за 39-ти рожден ден на съпругата на американския бизнесмен Уилям К. Вандербилт. 

“Флорам” (САЩ)

В Морис Каунти, щата Ню Джърси, през 1897 г. това прекрасно имение приема новите си домакини. Това са бившият възпитаник на университета “Харвард” Хамилтън МакКоун Туомбли и неговата любима Флорънс. Вдъхновено е от архитектурата на 17-ти век, нео-готическия стил и Ренесанса. Във “Флорам” има общо 102 стаи. Градините му пък се преписват на създателя на “Сентръл Парк” в Ню Йорк - Фредерик Лоу Олмстед. Над 120 души се грижат за имението.

Снимка: Уикипедия
“Винланд Естейт” (САЩ)

Наследницата на богатството на фамилията “Улф” - Катрин Лорилард Улф купува тази земя от 50 000 кв. м. в Роуд Айлънд през 1881 г. След две години “Винланд Естейт” е завършен. Собственичката изпълва дома си с произведения на изкуството, дарени по-късно на Музея на изкуствата “Метрополитън”. Дизайнът на това имение напомня на архитектурата на викингите. 

Снимка: Уикипедия

“Пайн Трий Пойнт” (САЩ)

Простира се в близост до река “Сейнт Лорънс”, в щата Ню Йорк, в селцето “Александрия Бей”. Този имот заема 50 000 кв. м., като в него има крайречни замъци и вили. Курортът предлага СПА център, фитнес зала и детска площадка. 

Снимка: Уикипедия
“Уудлеа” (САЩ)

В края на 19-ти век основателят и президент на Адвокатската колегия в Ню Йорк Елиът Фич Шепард се сдобива с имот от над 2 кв. км. В него се поява това имение в Скарбъроу, с полъх на викториански стил и със 75 стаи, напомнящо на вила в Италия от 18-ти век. Ремонтните работи са приключени през 1893 г., а сумата, дадена за него, е $2.5 млн. 

Снимка: Уикипедия
“Елм Корт” (САЩ)

Още едно от притежанията на фамилията “Вандербилт”, което се нарежда в Ленъкс, щата Масачузетс. То е за Уилям Дъглас Слоун и Емили Вандербилт (б.а. - внучката на Корнелиус Вандербилт). Тази резиденция вижда бял свят през 1886 г, а в нея има 106 стаи. Простира се на над 5100 кв. м. и може да се похвали с идеални размери за лятна вила. 

Снимка: Уикипедия
“Топлак” (Англия)

Това грандиозно имение с колони в гръцки стил е продадено за над $60 млн. през 2008 г. В него са направени зала с двойно стълбище, стъклен асансьор и плувен басейн със стъклен мост. То е част от т.н. “Редица на милиардерите” в Лондон. 

Снимка: Уикипедия

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии